Mereacre SorinPreședintele Fundației Est-Europene vorbește, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, despre restanțele actualei guvernări, dar și despre minciunile pe care le spun politicienii fără scrupule.
Potrivit sursei, printre restanțe se numără și modificările legislative ce trebuiau operate pentru promovarea femeilor în politică sau cele ce țin de transparența finanțării partidelor în campania electorală.
„Ne-au dus de nas. Legea nu a fost aprobată. Pachetul de legi privind transparența proprietății media. Nimic nu s-a întâmplat nici pe acest subiect. Legea 2% nu funcționează. Un există un mecanism, un regulament de implementare a documentului. Acum nici măcar Guvernul nu este funcțional. Majoriteatea miniștrilor sunt degrevați, pot aproba doar chestiuni ce țin de implementarea unor legi. Guvernul chiar dacă și-ar dori să își asume răspunderea, nu o mai poate face”, a spus invitatul.
În această situație, reprezentanții societății civile au dorit să solicite Guvernului să își asume răspunderea pe acest pachet de legi. „Dar nu mai este posibil, de facto. Nu mai este timp pentru asta. În iulie ni se spunea că vor fi ședințe ale Parlamentului în septembrie și aceste legi vor fi aprobate în lectură finală. Din păcate aceste așteptări au rămas în aer”, a precizat Mereacre.
Sursa mai spune că această guvernare este compromisă total. Nu am întâlnit o persoană care să știe foarte clar pentru cine va vota pe 30 noiembrie. „Da, în această campanie electorală să vor folosi resursele administrative ca și până acum, se vor împărți cadouri, se vor organiza concerte și nimeni nu va fi pedepsit pentru acest lucru. Nu se va schimba nimic și partidele s-au asigurat din acest punct de vedere. Niciunui partid de la guvernare nu-i face față. Ei nu vor să răspundă, ei fug de răspunsuri. Întrebăm de ce nu vor să adopte aceste legi, ei spun că sunt bune, necesar, dar nu votează. Asta este o minciună”, a conchis invitatul.
Sursa: unimedia.info

(107 accesari)