Mesaj din diasporă pentru Platforma DA și PAS: „Suntem gata să vă ajutăm; Folosiți puterea noastră la maximum”

Imagine implicită

Concomitent eram student la Facultatea de Drept și masterand la Analiza și Soluționarea Conflictelor și în fiecare luni în cadrul ambasadei cehe erau organizate Documentary Monday de către Centrul Ceh. Erau filme documentare despre drepturile omului, despre cultura cehă, despre activiștii cehi, iar cehii au cu ce să se mândrească! În timpul celui de-al doilea război mondial au dus un război partizan cu regimul nazist, iar în perioada postbelică au dus o luptă cu regimul sovietic!

În vara anului 2015 mi-am petrecut vara în Praga! Un oraș minunat, cu oameni minunați! Oamenii cu caracter întotdeauna au fost respectați!

Statele Unite nu au nevoie de centre sau instituții culturale, Statele Unite au Hollywood!

Ceea ce face Hollywood nu fac toate instituțiile culturale la un loc! Un rus poate să zică cât de rău sunt americanii însă când se duce la cinema el alege un film american!

Ei nu au nevoie ca să meargă în orașe pentru a colecta tineri, pentru că ei știu că tinerii vor veni la ei!

Însă ceea ce le lipsește americanilor este lucrul pe teren cu liderii! Ai o problemă atunci când te uiți în Moldova prin ochelarii României! Daca aceștia mai sunt și plătiți de Plahotniuc pierzi controlul cu realitatea! Evitați intermediarii!

Dacă studiezi istoria nemților, francezilor o să vedem că în momente cheie ei s-au unit în jurul unui lider!,, L-au apucat pe Dumnezeu de barbă și i-au zis: asta ne aparține și noi nu o să cedam!”.

Fiecare țară își promovează cultura, tradiția. Ei au făcut Istorie! Este timpul ca și noi să facem ISTORIE! Iar pentru asta îl avem pe Andrei Năstase! Nu ne rămâne decât ca noi toți să ne alăturăm cauzei pe care o promovează Andrei!

Suntem un popor inteligent, însă o țară foarte săracă! Studenții moldoveni sunt peste studenții germani, francezi etc., însă când aud că suntem din Moldova totul se termină! Nici nu mai contează nivelul tău de inteligență! Logica lor este următoarea: o țară săracă nu poate să aibă oameni inteligenți!

Este timpul ca să ne unim cu toții în jurul lui Andrei, să dăm această guvernare jos! Și să-i ajungem din urmă pe nemți, francezi!

Cu un lider care nu este corupt, șantajabil, această țară are viitor! Trebuie să ieșim din această mocirlă!

Vreau ca data viitoare când le voi zice că sunt din Moldova să o spun din toată inima și nu cu jumătate de gură!

Problema acestor proteste este că trebuie să fie mediatizate în aceeași măsură atât intern cât și extern! Mediatizarea acestor proteste trebuie să treacă frontiera Republicii Moldova!

Cea mai mare problemă este că le lipsesc EFECTELE SPECIALE precum a filmelor de la Hollywood! Despre aceste proteste NU SE SCRIU PE PRIMA PAGINĂ A MARILOR PUBLICAȚII.

Faceți ca aceste proteste să fie diferite, să fie speciale, să se deosebească de toate protestele de care au avut loc până acuma!

Creativitate, improvizație! Dacă se vor aduna și peste 100.000 de oameni nu se vor scrie pe prima pagină al marilor publicații! Pentru că lipsesc efectele speciale!

Dacă tinerii vor concerte la proteste, faceți concerte! Faceți ca aceste proteste să fie atractive și pentru tineri! Sticle de apă, sucuri, înghețate, tricouri pentru protestatari!

Mișcării de rezistență Națională îi lipsește un logotip, îi lipsește o culoare cu care să se asocieze!

Sunteți haiducii Moldovei ai secolului XXI, care luptă cu regimul criminal a lui Plahotniuc!

O combinație a tricourilor dintre clasic(ie) și modern și cu o culoare ca să fie observată de la sute de metri!

Faceți ca jurnaliștii străini să vină la voi, iar pentru aceasta aveți iarăși nevoie ca să ieșiți în evidență/ de efecte speciale!

Un mesaj pentru Platforma DA și PAS!

Noi, cei din diasporă suntem gata să vă ajutăm! Folosiți-vă de noi la maximum! Prin venele noastre încă curge sângele lui Ștefan!

Andrei Plop