Michalko: UE încă așteaptă ca mandatul lui Năstase să fie validat

Imagine implicită

Uniunea Europeană încă așteaptă ca mandatul de primar, câștigat de Andrei Năstase în cadrul alegerilor din 3 iunie, să fie validat de către autoritățile de la Chișinău, a declarat șeful delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Pro TV că „UE și-a exprimat clar așteptările că Republica Moldova va rezolva această problemă într-un mod care va respecta voința cetățenilor”.

Întrebat ce se mai poate face, în condițiile în care Curtea Supremă de Justiție e emis deja o decizie în acest sens, Michalko a spus: „Toate instrumentele, legislative și administrative, sunt în mâinile autorităților moldovenești. Trebuie să existe și voință, să fie folosite toate căile pentru ca această problemă să fie rezolvată”.

„Rezultatele alegerilor trebuie să fie respectate. În cazul acestor alegeri din Chișinău, ele au fost câștigate de Andrei Năstase. Acestea au fost rezultatele alegerilor și ele trebuie să fie respectate”, a precizat ambasadorul UE.

Vorbind despre motivele invocate de instanțe pentru invalidarea mandatului, Michalko a spus că ele sunt „împotriva normelor democratice europene”, întrucât atât în UE cât și anterior chiar în Republica Moldova politicienii obișnuiesc să îndemne alegătorii să iasă la vot, iar acesta este un „lucru bun și important” pentru procesul electoral.

Sursa:cotidianul.md