Mihai Ghimpu, în război cu presa

Imagine postare

AAF95AB5-813E-441B-B1C8-7CD4BA6669D7_mw800Liderul liberal nu se liniștește și continuă să atace presa. După ce săptămâna trecută a amenințat PROTV-ul cu dosare penale, ieri, pe blogul său, Mihai Ghimpu le-a sugerat jurnaliștilor și realizatorilor de la Jurnal TV că ar fi mai bine dacă ar lupta  împotriva trădătorilor, corupţiei, contrabandiştilor, hoţilor şi sărăciei și nu împotriva lui. Ghimpu i-a comparat pe Petru Bogatu, Nicolae Negru, Constantin Cheianu cu agenţii FSB-lui rus.

Jurnalistul și analistul Petru Bogatu crede că Mihai Ghimpu a cam pierdut contactul cu realitatea, iar limitarea libertății presei, vine ca un concept sovietic. ”Este un politician cu ticuri sovietice și contra-europene. Prin inconștiență și ignoranță merge pe urmele lui Putin. Criticile dor, dar de-ar durea și prostiile lor atunci cînd fac declarații ilogice, legi și proiecte”, a remarcat Petru Bogatu în cadrul Ediției Speciale de la Jurnal TV.

Jurnalistul Victor Nichituș susține părerea lui Bogatu, specificînd că a rămas profund uimit de atitudinea lui Ghimpu față de jurnaliști în ultima vreme. „Se teme de presă și asta e foarte bine. Este un politician mai sensibil, de aceea simte mai profund săgețile jurnaliștilor”, afirmă Nichituș.

ONG-urile consideră că este imposibil ca politicienii să fie în afara criticilor. Dacă se fac amenințări la adresa unor posturi de televiziune, atunci politicienii dau de înțeles că au pîrghii la CCA și că ar face trafic de influență.

Amintim că zilele trecute, Mihai Ghimpu a declarat că va face praf din jurnaliști și că presa este datoare să răspundă penal pentru că atacă imaginea liberalilor prin criticile făcute. Liderul liberal a fost unul dintre puținii deputați care au ținut parte presei în 2010, cînd fostul Președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu a numit jurnaliștii câini turbați.