Zilele trecute s-a desfăşurat şedinţa de judecată în procesul Mihail Gofman vs CNA, care a fost iniţiat în februarie 2016 în legătură cu inacţiunile Centrului Naţional Anticorupţie privind informaţiile despre devalizarea sistemului bancar.

„Pe 24 mai, la ora 13:30, a avut loc şedinţa de judecată referitor la „judecata secolului” între Gofman Mihail şi Centrul Naţional Anticorupţie, iniţiat încă în februarie 2016, motivul fiind neluarea măsurilor corespunzătoare de către conducerea CNA refeferitor la furtul secolului sau furtul miliardului. CNA a primit toată informaţia şi documentaţia necesară despre tot ceea ce s-a întâmplat şi urma să se întâmple referitor la devalizarea sistemului bancar şi furtul rezervelor valutare ale ţării, însă nu a întreprins nimic. Din contra, au muşamalizat totul”, susţine Mihail Gofman.

În context, fostul angajat al Centrului Naţional Anticorupţie spune că cererea sa a fost respinsă de Curtea de Apel fără eliberarea unei decizii motivate.

„Asta se datorează dezvăluirilor detaliate despre schemele cum a fost pregătită, coordonată şi sincronizată în cele mai mici detalii operaţiunea jaful secolului cu implicarea a peste 160 de persoane din anturajul „Il Coordonatore”. Reiterez încă odată că fostul premier Iurie Leancă este următorul. Datorită acţiunilor acestui individ a fost punctul de reper de bază a diversiunii contra Republicii Moldova. Arde şi arde tare”, a mai spus Mihail Gofman.

„Este şi corespondenţa CNA, prin care la solicitările mele, sunt informat precum că aşa documente nu există, nu au fost şi, în general, sunt nişte invenţii. Vă daţi seama, eu fiind la acel moment şef-adjunct al Serviciului Prevenire şi Combatere al Spălării Banilor din cadrul CNA şi membru al Grupului de lucru secret format prin dispoziţia prim-ministrului Iurie Leancă şi solicitarea Procuraturii Generale, am inventat ceva. Ce nu s-a adeverit?”, a continuat fostul şef de secţie din cadrul CNA.

Sursa:jurnal.md

(79 accesari)