Mihail Saakașvili cere lumii să recunoscă: Rusia a invadat Ucraina

Imagine implicită

Mihail-SaakaviliFostul președintele al Georgiei, Mihail Saakașvili, este sigur că Rusia a invadat Ucraina, iar în prezent este dus un război nedeclarat.

„Acum îmi împărtășesc experiența cu frații și surorile de la Kiev despre faptul că georgienii știu foarte bine: sute de tacuri rusești, blindate și sisteme de rachete BM-21 „Grad” trec hotarul și atacă sate și orașe. Pacea nu poate fi instaurată”, a scris Saakașvili pe contul său de Facebook, noaptea trecută.

Fostul președinte georgian consideră că acțiunile Rusiei nu pot fi numite un conflict separatist, atac terorist sau un cotraatac rus, pentru că Ucraina nu a atacat teritoriul Rusiei.

El le numește invazie și război și îndeamnă comunitatea internațională să spună lucrurilor pe nume.

„De ce comunitatea internațională să nu spună lucrurilor pe nume? Cred că acum în regiunea noastră au loc lucruri mult mai importante decât turnarea apei cu gheață pe capul cuiva. Soarta Ucrainei, a Georgiei și a tuturor vecinilor Rusiei este amenințată la Donețk, Lugansk și Mariupol”, a conchis Mihail Saakașvili.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat că Federația Rusă a trimis trupe în Ucraina. În cadrul unui briefing, șefa serviciului de presă al Departamentului de Stat american, Jen Psaki, a declarat că armata rusă a înaintat deja aproximativ 50 de km pe teritoriul ucrainean și a exprimat îngrijorarea Washingtonului față de acțiunile autorităților ruse.

sursa: jurnal.md