Voda(Glasul Națiunii, februarie 1996) E știut, că din tot ce are aberația, e că ea nu are cap.

De aceea, tot ce face ea, face numai cu mîinile.

Lucrul acesta ticălos l-a demonstrat cu brio actualul Parlament al Republicii Moldova.

58 de mîini – parlamentare, pe 9 februarie curent, apăsînd pe butoanele de la nivelul genunchilor respinse Inițiativa Președintelui Mircea Snegur pentru modificarea articolelor 13 și 118 din Constituție:

Limba română este numele corect al limbii noastre.

Numai 58 de mîini au dovedit că sunt suficiente pentru a nu recunoaște Adevărul științific și istoric despre noi, cunoscut omenirii de milenii.

Suntem un neam, iar un neam vorbește o singură limbă!

Doar fabricațiile bolșevice de existență a „nației moldovenești” și a „limbii moldovenești” sunt argumentele sacre la care aberația parlamentară, alcătuită din deputați agrarieni, socialiști și interfrontiști, ține morțiș!

Ce să mai zici, cînd 32 milioane de purtători ai limbii române știu care-i limba lor, iar două milioane de „norod” sovietizat și colectivizat nu știe ce limbă vorbește!

Dacă va rămîne așa la decizia celor 58 de mîini ale aberației de la Chișinău, atunci, domnule Eminescu, domnule Dosoftei, Ștefan, Mihai, Cuza, Hajdeu, Iorga, Blaga, Arghezi, Goga, Mateevici, Noica, Eliade și toți ceilalți mari bărbați ai neamului românsc, treceți Prutul înapoi și „moldovenizați-vă”, acolo, dacă vreți să fiți recunoscuți ca „ai noștri” de către țața deputată în Parlamentul condus de Lucinschi.

Așa cum este lipsită de cap, aberația nu poate avea conștiință națională. Ea procedează așa cum e scris în fițuica ce i s-a pus în mînă.

Iar fițuică i se spune: Moldovă – stat independent. Nația – moldovenească. Limba – moldovenească. Denumirea țării – Moldova. Savanții, scriitorii, oamenii de cultură, intelectualitatea – cu toții sunt trădători ai „nației moldovenești”! Noi nu vrem românizarea conștiinței noastre „sufletești”!

„Pericolul poate fi total. Iată de ce organizarea centralizată la cel mai înalt nivel a luptei împotriva ideologiei românismului este unicul mijloc care poate salva națiunea moldovenească de la pieirea sa inevitabilă”!

Pregătite-n spiritul celor ticluite în fițuici, era și firesc, ca cele 58 de mîini ale aberației să respingă Inițiativa președintelui Mircea Snegur pentru modificarea articolelor 13 și 118 din Constituție:

Limba română este numele corect al limbii noastre.

Așa a fost, este și va fi, iar numele ei nu poate fi nicicînd pătat de aceste jalnice mîini!

(214 accesari)