145639„Reuniunea PPE este una importantă înainte de Summit-ul de la Vilnius”. De această părere este Președintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, întrucît grupul politic își propune să încurajeze, să susțină și să aducă reformele necesare Republicii Moldova.

La întîlnirea cu oficialii europeni, Iurie Leancă a declarat că au discutat despre strategia de după Summitul de la Vilnius, despre oportunitățile care vor fi oferite în urma Acordului de Liber Schimb, care va duce la crearea a noi locuri de muncă, servicii mai calitative. De asemenea, premierul a spus că s-a discutat și despre acțiunile care trebuie să fie îndeplinite de către Moldova, pentru ca cetățenii să poată călători liber în UE.

Șeful statului armean, Serzh Sargsyan a remarcat importanța cooperării cu țările Parteneriatului Estic. „Parteneriatul Estic trebuie să fie unul comprehensiv și accesibil pentru fiecare cetățean. Este o formă de colaborare care nu este îndreptată împotriva unui stat, ci pentru depășirea barierelor care ne divizeaza”, a precizat Președintele Armeniei.

„Moldova este un exemplu uimitor, pentru că au avut loc transformări importante pe calea integrării europene. Reformele care au demarat în Moldova, noua generație de politicieni – sunt un exemplu bun de urmat”, a specificat Președintele Georgiei, Mikheil Saakasvili.

Menționăm că negocierile Acordului de Liber Schimb s-au încheiat, iar în toamnă urmează parafarea la Summit-ul de la Vilnius.

(227 accesari)