PCDA 25 august 2015Comunicat de presă
Membrii Consiliului de organizare a mitingului de protest din 06 septembrie, au avut astăzi o întrevedere cu ministrul de interne,

Oleg Balan şi cadrele de conducere ale instituţiei. În cadrul discuţiei, care s-a desfăşurat într-o atmoseferă marcată de încredere şi prietenie, a avut loc un schimb de opinii privind asigurarea şi menţinearea ordinii publice în timpul manifestărilor organizate de Platforma Civică “Demnitate şi Adevăr”, începând cu 06 septembrie 2015.

Părţile au căzut de acord că evenimentul, anunţat să fie unul de proporţii, solicită implicare şi depunere maximă de eforturi, atât din partea istituţiei de ocrotire a normelor de drept, cât şi din partea organizatorilor, pentru a nu admite tulburări a ordinii publice, aşa încât cetăţenii să-şi exercite nestingheriţi dreptul la proteste şi întruniri paşnice.

Şeful de la interne s-a arătat deschis dialogului şi a dat asigurări că:

subdiviziunile avizate ale ministerului au elaborat, déjà, planul de amplasare a forţelor care vor supraveghea cu stricteţe ca manifestarea să decurgă în mod paşnic; să nu fie admise acte care ar duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice;

angajaţii instituţiei nu vor obstrucţiona, sub nicio formă, accesul cetăţenilor la mitingul de protest din 06 septembrie.
Ba mai mult. A fost elaborat şi planul parcărilor improvizate, pentru unităţile de transport cu care cetăţenii vor veni în capitală. Participanţii la dialog au convenit, de asemenea, să facă un schimb permanent de informaţii şi să întreprindă toate acţiunile legale pentru asigurarea dreptului constituţional al cetăţenilor de a protesta paşnic, excluderea provocărilor şi a tentativelor de destabilizare a ordinii publice.

De asemenea, membrii Consiliului de organizare a protestului din 06 septembrie au fost informaţi că instituţia nu are niciun fel de obiecţii faţă de modul în care Platforma Civică “Demnitate şi Adevăr” organizează manifestările de protest, la care participă zeci de mii de cetăţeni.

Platforma Civică “Demnnitate şi Adevăr”

(68 accesari)