Ministerul Fondurilor Europene anunță că Acordul de Parteneriat 2014-2020 a fost acceptat de Comisia Europeană

Imagine implicită

eugen_teodorovici_51787700Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu România, documentul care prezintă modul în care vor fi folosite fondurile europene structurale și de investiții în această perioadă, anunța marți Ministerul Fondurilor Europene, într-un comunicat. În luna iulie, Executivul de la Bruxelles atenționase Guvernul de la București că proiectul Acordului de Parteneriat transmis către Bruxelles este incoerent și fără priorități clare și a solicitat ca documentul să fie refăcut „peste vară”, până în luna septembrie.

„România are deja Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 validat de cei patru comisari, decizia Comisiei Europene de adoptare a acestui document urmând a fi publicată în zilele următoare. În urma acestei validări, devine de necontestat faptul că documentul trimis de România răspunde exigențelor Comisiei. Vă reamintesc, România a început încă din primăvara anului 2013 negocierile pe marginea acestui document, în cadrul dialogului informal. De atunci și până recent am avut în continuu negocieri cu reprezentanții Comisiei pentru a obține o strategie cât mai bună de folosire a banilor europeni pentru români și pentru România! Procesul de validare a Acordului de Parteneriat ar fi putut fi mult mai facil dacă unii dintre români, în special cei care fac parte din PDL și PNL, dar și alții, nu ar fi luptat împotriva intereselor naționale, împotriva românilor, exact așa cum au făcut și în perioada 2009 – 2011, perioada cea mai neagră din istoria absorbției fondurilor europene. Sper că toți cei care ne-au criticat în trecut pe marginea acestui document să conștientizeze interesul național al României și în perioada următoare să lupte cot la cot cu actuala guvernare pentru ca țara să beneficieze cât mai repede de suma alocată pentru viitoarea perioadă de programare”, arată ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, în comunicatul citat.

În perioada de programare 2014 – 2020, România beneficiază de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro, din care peste 22 miliarde de euro sunt alocate pentru politica de coeziune, mai arată Ministerul Fondurilor Europene.

sursa: hotnews.ro