Ìèíèñòð èíîñòðàííûõ äåë Ðîññèè Ñåðãåé ËàâðîâVerificarea conținutului de canale de televiziune din Rusia de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului încalcă dreptul la libertatea de informare, se arată într-o declarație oficială a Ministerului rus de Externe, citată deBaltinfo.ru.

,,Autorii inițiativei de verificare a canalelor de televiziune din Rusia, deputați cunoscuți pentru opiniile rusofobe, nu ascund intenția de a incita publicul cu privire la punctele de vedere alternative referitoare la dezvoltarea Republicii Moldova”, mai transmite Ministerul rus de Externe.

Ministerul de la Kremlin consideră că astfel de acțiuni nu sunt favorabile ,,pentru a ajunge la un consens politic intern” în ajunul alegerilor parlamentare Republica Moldova și ,,nu reflectă angajamentul autorităților de la Chișinău privind dorința de a construi relații constructive cu Rusia”.

InfoPrut menționează că posturile de televiziune rusești retransmise pe teritoriul Republicii Moldova vor fi monitorizate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Decizia a fost luată pe 17 aprilie și are drept scop verificarea respectării de către aceste posturi a legislației naționale audiovizuale.

sursa: infoprut.ro

 

(194 accesari)