filat_222_74506200Unii viceminiștri demiși, alții reconfirmați, iar alții noi numiți. Acesta a fost primul subiect al ședinței de azi a Guvernului.

Octavian Calmîc a redevenit viceministrul Economiei, după ce Sergiu Ciobanu a fost revocat din această funcție.

Responsabil pe domeniul energetic se face de acum înainte Tudor Copaci, iar pe domeniul infrastructurii calității – viceministrul Dumitru Godoroja.

Noii viceminiștri ai afacerilor externe, propuși de Natalia Gherman sunt Valeriu Chiveri și Iulian Groza.

La Ministerul Justiției un fotoliu de viceministru îi revine lui Vladimir Grosu, iar altul Sabinei Cerbu, numită astăzi în funcția de viceministru al Justiției.

Reconfirmați în funcția de viceminiștri au mai fost: Victor Barbăneagră – la Ministerul Finanțelor, Veaceslav Ceban- la Ministerul de Interne, Viorel Guțu – la Ministerul Agriculturii, Ecaterina Țapeș – la Ministerul Mediului și Octavian Grama – la Ministerul Sănătății.

Veaceslav Guțuțui a fost revocat din funcția de viceministru al Dezvoltării Regionale. Locul lui fiind ocupat de Anatolii Zolotcov și Liviu Oboroc.

Schimbări și la Ministerul Transporturilor. Funcția de viceministru deținută de Valeriu Ciubuc a fost cedată astăzi lui Vladimir Cibotari.

La Ministerul Muncii a fost eliberată din funcția de viceministru Ana Vasilache și reconfirmat Sergiu Sainciuc. Noii viceminiștri ai Ministerului sunt Ruxanda Glavan și Gheorghe Țurcan.

Viceministru al Sportului a fost numit Sergiu Stanciu.

Viceminiștrii Tehnologiilor Informaționale  Doina Şcola şi Mihaela Iacob au fost demise din funcție. Locul acestora este ocupat de Vitalie Tarlev, Dumitru Parfentiev şi Vitalie Ciolac.

Precizăm că în timpul negocierilor pentru formarea noii coaliții s-a stabilit că fiecare ministru numit în funcție va putea să-și formeze singur echipa de lucru.

(367 accesari)