detinuti politiciAstăzi la Curtea de Apel va avea loc un nou miting pentru susţinerea manifestanţilor reţinuţi în urma protestului masiv din 24 aprilie.

Evenimentul va avea loc la ora 13:00, înainte de şedinţa de judecată în care instanţa va examina recursul avocaţilor, care cer eliberarea manifestanţilor. Cu această ocazie, familiile protestatarilor reţinuţi şi membrii Platformei Demnitate şi Adevăr îi îndeamnă pe cetăţeni să fie solidari şi să se alăture mitingului.
Amintim că patru manifestanţi, reţinuţi după protestul de pe 24 aprilie, sunt acuzaţi de organizarea dezordinilor în masă şi riscă până la opt ani de puşcărie. Rudele spun însă că ei au protestat paşnic şi cred că poliţia încearcă să-i intimideze pe cetăţenii activi, învinuiri ce au fost respinse. Săptămâna trecută, Judecătoria sectorului Centru a decis să prelungească mandatul de arestare cu încă 30 de zile pentru doi dintre reţinuţi, iar ceilalţi doi au fost plasaţi în arest la domiciliu. Avocaţii protestatarilor nu au fost de acord cu decizia instanţei şi au contestat-o.

Sursa:jurnal.md

(34 accesari)