MobimallIeri a avut loc deschiderea oficială a Mobimall-ului de pe strada Calea Ieșilor. La eveniment au participat oameni de afaceri, reprezentanții autorităților, producători de mobilă și, nu în ultimul rând, Ambasada Statelor Unite ale Americii. Mobimall-ul reprezintă un spațiu comercial de 15 mii m2 unde găsim mobilă pentru toate gusturile și de calitate.

Cele 20 de branduri nu s-au speriat de concurență, ba dimpotrivă, au salutat inițiativa. „Concurența ne va impune să ne remarcăm cît mai original. De fapt noi nu avem frică de concurență, dar avem probleme”, a remarcat Președintele Uniunii Producătorilor de Mobilă, Nicolae Ciobanu. El spune că inaugurarea unui asemenea centru specializat de mobilă a apărut din necesitatea de închegare a industriei, de a extinde piețele de desfacere, de a oferi confort la procurarea mobilei, căci de obicei  „ba nu-ți plac modelele propuse, ba prețurile sunt mari, ba nu ai unde parca”.

Deși proiectul a fost gîndit acum 10 ani, anul trecut Ambasada Statelor Unite a considerat oportun un asemenea mall în Republica Moldova și a oferit suport financiar. La deschiderea Centrului de mobilă, vice-ambasadoarea SUA în Moldova a declarat că această realizare poate fi un exemplu și pentru alte industrii din Republica Moldova, cu un potențial evident de creștere a marketing-ului profesionist modern. „Sunt convinsă că acest mobimall va fi destinația preferată a consumatorilor moldoveni. Unirea producătorilor de mobilă sub același acoperiș este o cale rezonabilă de a dezvolta o afacere profitabilă. Producătorii au înțeles că uneori pentru succesul comercial este nevoie de cooperare”, a remarcat reprezentanta SUA.

Producătorii de mobilă s-au unit și au ales să-și vândă produsul sub același acoperiș. Cea mai bună locație a fost Calea Ieșilor 91, aici, unde se află una dintre cele mai mari întreprinderi de mobilă din Moldova. „În primul rînd vom putea acoperi toate cererile clienților, deoarece suntem toți diferiți. Și-apoi noi încurajăm legalizarea economiei, mai ales că și eu sunt unul dintre plătitorii de impozite”, a specificat gazda mobimall-ului, Iurie Borș.

Primarul Dorin Chirtoacă a remarcat că în Republica Moldova se dezvoltă două verigi – a construcțiilor imobilului și a comercializării mobilei, colaborînd în mod normal între ele. „Nu știu în ce măsură guvernarea s-a implicat în acest proiect, însă cert este că oamenii au investit cel mai mult, așa cum se face de obicei. E clar, venind aici, ne dăm seama că avem cu ce să ne îmbrăcăm casa”, a spus edilul.

Producătorii de mobilă speră să se afirme pe piața internă și-apoi să promoveze brand-urile în afara țării. În prezent, mall-ul găzduiește 20 de producători cu 3000 de articole de mobilă.

 

(710 accesari)