o-moldoveanca-vinde-la-paris-marci--2602124745Îmbrăcată la patru ace, cu un machiaj impecabil, cu un comportament cît se poate de decent și cu abilitatea de a stăpîni patru limbi, Doina Munteanu, vinde branduri clienţilor vip ai galeriilor Lafayette. Deși a trecut prin situații dificile, moldoveanca a învățat să zîmbească clienților milionari și să obțină succes.

 A renunțat la carieră, la modul de viață de la Chișinău și a plecat în Franța. La început muncea baby sitter și concomitent învăța franceza de la o copilă de 9 ani, ca mai apoi să studieze limbile străine la Sorbonna, spune Doina, citată de pentruea.md.

De doi ani consiliază clientela selectă a galeriilor Lafayette. „Lucrez câte opt ore pe zi, am program flexibil, dar e solicitant, mai ales că este o muncă ce ţine de comunicare. Vorbesc în patru limbi şi trebuie să mă reconectez repede la limba vorbită de fiecare client. Meseria mea este să declanşez pofta de a cumpăra, să fiu credibilă şi să am o ţinută impecabilă. Vindem lux şi trebuie să fim credibile, de asta purtăm haine de brand şi ne retuşăm machiajul de câteva ori pe zi”, mărturisește Doina.

Tînăra povestește că actualul job îl vede ca pe un pasaj din viaţa ei, iar în câţiva ani se vede intepretă/ traducătoare într-o organizaţie internaţională la Paris.

Părinții și rudele îi ține limpede dorul de Republica Moldova. Cu toate acestea, Doina nu-și dorește să se întoarcă în țară, căci doar Franța îi poate oferi fiicei sale un viitor mai bun.

(362 accesari)