sursa: Adevarul

sursa: Adevarul

Din 30 de profesori înscriși în tradiționalul concurs, Viorel Roșcovan a fost ales cel mai iubit profesor. Deși predă un curs teoretizat și foarte tehnic, profesorul nu dictează și nu cere învățare pe de rost. Cu toate acestea prelegerile lui de macroeconomie  adună peste 600 de studenți, informează adevărul.md.

„Am concurat cu doi colegi de origine germană, unul dintre ei fiind câştigător câţiva ani la rând. Nu mă aşteptam să câştig. Sunt conştient de complexitatea cursului meu care este foarte tehnic şi teoretizat. De obicei, disciplinele de acest fel nu prea plac studenţilor, ei le consideră plictisitoare“, susține profesorul anului din cadrul Universităţii Erasmus. Mai mult decît atît, Viorel afirmă: „Totuşi, încerc să nu fiu prea familiar, o precauţie care mi-a rămas din Moldova. La basarabeni, un profesor trezeşte suspiciuni dacă are relaţii bune cu câţiva dintre studenţii săi. Toţi cred că aceştia sunt favorizaţi sau că profesorul ia mită. În Olanda, nu există astfel de prejudecăţi“

A absolvit mai întîi Colegiul de Comerț din Chișinău, apoi a urmat Academia de Studii Economice din România. Masteratul l-a făcut în Cehia, la îndemnul cîtorva studenți pe care i-a întîlnit, transmite sursa pentru adevărul.md. După ce a absolvit doctoratul în Finanțe la Tilburg s-a mutat la Rotterdam.  „Din 2008, de când mi-am luat diploma de doctor, predau un curs pentru masteranzi şi doctoranzi şi altul de macroeconomie pentru studenţii din ciclul licenţă. Cei din urmă m-au desemnat profesorul anului“, spune Viorel Roșcovan.

Profesorul anului are 32 de ani și este originar din Chișinău.

(343 accesari)