Monica Macovei„Crizele politice din R.Moldova au fost generate nu doar de alegerea sau nealegerea preşedintelui, ci şi de ambiţii personale, ambiţii de partid şi alte motive oculte.

Este suficient să ne uităm un pic în urmă sau chiar la situaţia din prezent. Aceasta arată ambiţiile oligarhulului Plahotniuc, care conduce, în realitate, Partidul Democrat şi parte din Republica Moldova.” a declarat preşedintă a Delegaţiei Parlamentului European la Comisia de Cooperare UE-R. Moldova, europarlamentara Monica Macovei într-un interviu pentru europaliberă.

Europarlamentara este de părere că decizia Curţii Constituţionale a venit pe un fond de nemulţumire populară plus la asta chiar unor politicieni le convine foarte mult. „Scopul este de a distrage atenţia populaţiei şi a finanţatorilor internaţionali, de la FMI la UE de la lipsa reformelor, pentru că nu se face nici o reformă în R. Moldova.” a mai spus oficiala.

Oficiala speră că populaţia să iasă la proteste şi să se manifeste paşnic. Ea mai spune că poporul trebuie să protesteze pentru un guvern pro-european, iar „la Chişinău nu guvernează un guvern pro-european. Este un guvern al lui Plahotniuc care nici măcar nu este dorit de popor.” a mai spus Monica Macovei. Ea mai crede ca din acest motiv Plahotniuc doreşte ca Dodon să candideze la preşedinţie, pentru că dacă ar candida el nu ar câştiga.
Sursa:jurnal.md

(18 accesari)