MOSCOVA. Opozantul Boris Nemțov va fi ÎNMORMÂNTAT azi, în prezența unor lideri străini

Imagine implicită

nemtov-465x390Funeraliile opozantului rus Boris Nemţov, asasinat vineri seara cu focuri de armă în apropierea Kremlinului, are loc azi, la Moscova, în prezenţa unor diplomaţi şi responsabili europeni, în timp ce alţii au afirmat că au fost împiedicaţi de autorităţile ruse să participe.

Comitetul de anchetă nu a furnizat decât puţine informaţii despre activitatea sa, acesta „neavând vocaţia de a dezvălui în timp real fiecare dintre progresele sale”, potrivit purtătorului său de cuvânt, Vladimir Markin.

În ajunul funeraliilor, Anna Duriţkaia, prietena ucraineană a lui Nemţov, care a fost martoră a omorului şi se plânsese că este reţinută în Rusia, a plecat aseară, la Kiev, unde a sosit în cursul serii.
Ea a părăsit rapid aeroportul la bordul unei maşini fără să facă declaraţii. Avocatul său, Vadim Prohorov, care se aflase în acelaşi avion, le-a spus jurnaliştilor că ea are nevoie de repaus.

Tânăra femeie, un manechin de 23 de ani, care se afla împreună cu Boris Nemţov pe un pod situat la doi paşi de Kremlin când acesta a fost asasinat, afirmase anterior – într-un interviu acordat canalului de televiziune al opoziţiei Dojd – că nu era autorizată să iasă din Rusia, scrie AFP, citată de Agerpres.

Sursa:evz.ro