Nantoi: Victoria lui Năstase în alegeri ar fi un pas spre ruinarea sistemului Plahotniuc

Imagine implicită

Victoria lui Andrei Năstase în cadrul alegerilor pentru funcția de primar al capitalei ar însemna un pas spre ruinarea sistemului „statul captiv”, construit de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, susține analistul politic Oazu Nantoi.

Oazu Nantoi a declarat în cadrul unui interviu pentru Jurnal de Chișinău că principala miză a lui Plahotniuc în alegerile din capitală este Silvia Radu.

„Doamna Silvia Radu este candidata promovată de Vladimir Plahontiuc. Trebuie să fii orb ca să nu înţelegi acest lucru. Modul în care a fost prezentată activitatea acesteia în calitate de primar general, începând de la 6 noiembrie, când a fost numită în această funcţie, şi până în prezent, denotă că i se face campanie electorală. La fel, modul miraculos în care socialiştii au votat în tandem cu democrații decizii strategice, cum ar fi bugetul municipal, decizie tărăgănată cu lunile sau ne-votată în genere. Este evident că, începând cu 6 noiembrie, doamnei Silvia Radu i se face campanie electorală”, a declarat Oazu Nantoi.

El a mai spus că principalul oponent al regimului este Andrei Năstase, a cărui victorie poate însemna un prim pas spre ruinarea sistemului construit de Plahotniuc.

„Lupta decisivă se va da în turul doi. Nu pot face pronosticuri privind rezultatele concrete, dar Andrei Năstase va lupta să iasă în turul doi şi atunci vom vedea în ce măsură locuitorii oraşului sunt sensibili la situaţia pe care secretarul general al Consiliului Europei, domnul Thorbjorn Jagland, a numit-o „stat captiv”. Este evident că victoria lui Andrei Năstase va fi un pas în direcţia ruinării acestui sistem.

Candidatei Silvia Radu i s-a creat de la 6 noiembrie până în prezent un rating care nu poate fi neglijat. Important este ca Andrei Năstase să iasă în turul doi şi atunci vom vedea în ce măsură societatea este conştientă de situaţia politică pe care o avem în Republica Moldova”, a precizat Oazu Nantoi.

Sursa:cotidianul.md