Năstase acuză guvernarea că ar încerca să anuleze scrutinul din 3 iunie; Amenință cu proteste

Imagine implicită

Actuala guvernare ar încerca să anuleze rezultatele alegerilor din 3 iunie sau măcar să tergiverseze pe cât posibil validarea mandatului său, acuză primarul ales al capitalei, Andrei Năstase.

El a spus în cadrul unei conferințe de presă că guvernarea, „prin intermediul unor sesizări depuse de socialiști și justiția pe care o controlează”, ar încerca să anuleze rezultatele alegerilor din 3 iunie.

„Prin justiția lor, cu aportul socialiștilor și a unor judecători corupți, încearcă să anuleze voința chișinăiuenilor. În paralel, cât procesul de validare a mandatului se tergiversează, vedem tot felul de ilegalități, gen Gaudeamus, Guguță, Bogdan Voievod. Dacă aceste lucruri vor continua, voi chema cetățenii în stradă, să ne opunem împreună”, a declarat Andrei Năstase.

El a criticat și „duplicitatea” socialistului Ion Ceban, care declară că își dorește cât mai rapid validarea mandatului, dar pe de altă parte contestă în justiție rezultatele scrutinului.

Curtea de Apel Chișinău a admis marți o sesizare a socialiștilor prin care se contestă rezultatele scrutinului din 3 iunie. Ei îl acuză pe Năstase că ar fi făcut campanie în ziua alegerilor, îndemnând cetățenii să meargă la vot.

Sursa:cotidianul.md