Andrei nastase independentProcesul de consolidare a opoziţiei într-un singur front antioligarhic, reluat în ultima perioadă de liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, este cea mai mare fobie pentru Vladimir Plahotniuc. Astfel se explică campania de denigrare lansată de oligarh prin instituţiile media pe care le controlează, afirmă Andrei Năstase.

Năstase susține că se aștepta la aceste atacuri, deoarece Plahotniuc „nu joacă după reguli” și este dispus la orice pentru a-și ataca oponenții.

„Eu sunt cel care depune eforturi pentru a consolida întreaga opoziţie reformatoare, democratică, anticorupţie, antioligarhică, anti-Plahotniuc, pentru a dărâma acest sistem putred care ne îngenunchează. Pe de altă parte este Plahotniuc care vrea să ne dezbine pentru a ne ţine ostatici ani înainte. În ultima perioadă, am văzut că lucrurile nu se mişcă şi e grav, a rămas puţin până la alegerile prezidenţiale pe care le văd ca pe un mijloc de a sparge acest sistem putred. Astfel am iniţiat dialogul cu toate forţele de opoziţie. Pe Plahotniuc asta îl deranjează şi îl sperie cel mai mult. În ianuarie, Plahotniuc a trăit cele mai grele clipe în viaţa sa pentru că atunci am reuşit să adună în PMAN oameni de diferite orientări geopolitice, politice, naţionalităţi, religie. Acum înţelege bine că am revenit la acelaşi proces de consolidare a societăţii şi asta îl face să înnebunească”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Într-un film prezentat de către mass-media controlată de Plahotniuc se spune că Andrei Năstase ar avea terenuri cumpărate din „bani furaţi de la BEM”. Liderul PPDA respinge aceste acuzaţii şi explică care este provenienţa acestor terenuri.

„Faptul că am nişte rude, fraţi, conturi bancare, că am casă sigur că sunt lucruri adevărate. Am găsit acolo că eu aş fi cumpărat terenuri din banii pe care le-aş fi furat de la BEM. Am 40 de ani şi am muncit în această viaţă, am fost avocat din 2002 până recent. Nu sunt funcţionar public, nu sunt obligat să fac publice averile. E vorba de casa părintească cu terenul adiacent pe care mama mi le-a donat la un notar public. Apoi e vorba de două cote de pământ: una a mamei mele şi una al bunelului meu, Ion Mustea. Pot mai departe să explic fiecare element din aceste aşa-numite investigaţii”, a adăugat Andrei Năstase.

Sursa:independent.md

(52 accesari)