Năstase, despre posibilitatea creării unui bloc electoral cu Maia Sandu și Sturza

Imagine implicită

andrei vasile nastaseForțele proeuropene ar trebui să meargă în alegeri într-un bloc electoral anti-oligarhic, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

În opinia lui Năstase, alegerile anticipate sunt „o necesitate”, întrucât după ce a fost împiedicat, „într-o lună sau două” Plahotniuc va încerca să ajungă președinte.
„Ca să nu-l avem pe Plahotniuc preşedinte într-o lună – două când expiră mandatul lui Timofti, şi să fim la cheremul finului său preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi al acestei majorităţi obţinute prin corupere activă şi pasivă, filmuleţe porno, dosare penale fabricate sau reale, trebuie să acţionăm”, a declarat Năstase în cadrul unui interviu pentru Epoch Times România.

Potrivit acestuia, Platforma Demnitate și Adevăr este pregătită de alegeri anticipate.
„Platforma Demnitate şi Adevăr are o structură politică. Poate merge pe Forţa Poporului, aşa cum era, fără să schimbe denumirea, dar problema este alta. Important este că noi cei de orientare pro-europeană să furnizăm o alternativă la actuala guvernare şi la forţele pro-ruse, o listă curată pentru legislativ, bazată pe integritate, profesionalism, transparenţă in procesul de selecţie, dar nu putem renunţa la democraţie”, a precizat sursa citată.

El consideră că forțele proeuropene veritabile ar trebui să meargă în alegeri într-un bloc electoral anti-oligarhic.
„Cu Maia Sandu, cu Ion Sturza, cu alţii. Iată ieri a mai apărut un partid pro-european cu oameni tineri cu studii în străinătate. Există potenţial pe zona pro-europeană. Mă preocupă consolidarea societăţii împotriva răului cel mare care este Oligarhia care a pus stăpânire pe instituţiile de drept şi de reglementare, a capturat media şi tot ce se poate captura în Republica Moldova, în fond a capturat statul.

Există mai multe partide care ar putea să facă o listă comună, un bloc electoral cu numele Platforma Demnitate şi Adevăr. Faptul că nu vor să înregistreze Partidul Demnitate şi Adevăr arată că democraţia în Republica Moldova lipseşte”, a subliniat Andrei Năstase.

Sursa:independent.md