Să faci opoziție reală în Republica Moldova în anul 2018 riști cu propria viață, susține președintele Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase.

El a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV 8 că cei care fac opoziție reală oligarhului Vladimir Plahotniuc se află în pericol, în schimb cei care se declară în opoziție, dar vorbesc despre geopolitică, nu au nicio problemă.

„Depinde ce fel de opoziție faci. Dacă faci o opoziție de mântuială nu e niciun fel de pericol. Dacă te apuci astăzi să faci unirea cu România nu ai nicio problemă. Dacă te apuci să integrezi Republica Moldova în Uniunea Vamală, Rusia sau Kazahstan, nu ai nicio problemă. Dar mai ales dacă alegi să fii vasalul lui Plahotniuc, cum este Dodon, Leancă, cum a fost Ghimpu până la o vreme, n-ai absolut nicio problemă. Însă dacă faci o opoziție așa cum face Platforma Demnitate și Adevăr, atunci riști cu viața”, a mai spus Năstase.

Președintele Platformei DA a mai declarat în cadrul aceleiași emisiuni că din această cauză „foarte mulți oameni buni” evită să se înregimenteze deschis în rândurile „opoziției reale”, dar că aceștia ar fi gata să se implice în guvernarea țării în momentul în care puterea va fi schimbată.

Sursa:independent.md

(32 accesari)