Năstase: Între mine și Candu nu poate exista dialog

Imagine implicită

Între președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și președintele Parlamentului, Andrian Candu, „nu poate exista dialog”, afirmă primul după ce în presa apropiată oligarhului Vladimir Plahotniuc au apărut supoziții precum că partidele pe care cei doi le reprezintă ar urma să formeze o alianță după alegerile parlamentare din toamnă.

El a reacționat astfel după ce presa afiliată lui Plahotniuc a scris că în urma unei strângeri de mână între Năstase și Candu cei doi ar fi vorbit despre o posibilă alianță.

„A existat un moment în care, aflat la doar câțiva pași de Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Excelența SA domnul Peter Michalko, ne-am apropiat unul de celălalt, am dat mâna și am schimbat câteva cuvinte.

Lângă domnul Ambasador se afla și Adrian Candu, care mi-a întins mâna și m-a abordat, intenționat parcă.

Am reacționat corect, mai ales că lângă noi era și domnul ambasador Michalko, am răspuns salutului. Astăzi, presa oligarhică, aceste instituții media care intoxică acest popor cu cele mai oribile minciuni spuse vreodată oamenilor, încearcă să compromită întreaga mea activitate, de peste 7 ani de zile, în folosul și sprijinul cetățeanului”, a reacționat Năstase.

El a mai spus că „oamenii știu foarte bine că între mine și Adrian Candu nu poate exista nici un fel de dialog, pe orice fel de temă, deoarece facem parte din două lumi diferite”, menționând că „a răspunde salutului lui Andrian Candu, dând dovadă de bună creștere, și din dorința de a proteja imaginea instituțiilor Moldovei în fața ambasadorului UE, era o obligatie, specifică celor care prețuiesc imaginea țării noastre în fața întregii lumi”.

„A avea un dialog cu cei care astăzi încă jefuiesc programatic poporul din Republica Moldova este o minciună inimaginabilă care nu se poate bucura de nici un fel de suport. Martorul acestei scene a fost ambasadorul Michalko! A fost abordat de ziariști, întrebat ce s-a întâmplat între mine și Candu în cele 3 secunde? NU! De ce? Pentru că domnul ambasador nu le poate susține minciunile, mizeriile și propaganda. M-a sunat vreun ziarist să mă întrebe ce s-a întâmplat în acele secunde? NU! Interesează pe cineva din presa oligarhică adevărul? Nu! Ce interesează? Discreditarea sistematică a singurului candidat care va strivi, în primele 60 de minute după investirea, de către oameni, cu mandatul de primar, mușuroiul de corupți din Primăria Chișinău! Acesta este scopul lor, nu există un altul”, a mai spus Andrei Năstase.

Sursa:cotidianul.md