andrei nastase interviuLiderul partidului „DA”, Andrei Năstase, îi îndeamnă pe deputați din opoziție să conteste la Curtea Constituțională hotărîrea privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale pentru 30 octombrie 2016.

Potrivit lui, decizia adoptată săptămîna trecută de Parlament este ilegală și a fost luată în interesul prim-vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc. Liderul „DA” mai afirmă că guvernarea încearcă intenționat să tergiverseze desfășurarea scrutinului prezidențial.

„Fac apel către deputați să conteste această hotărîre. Data alegerilor nu a stabilit-o Parlamentul Republicii Moldova, dar Plahotniuc, în propriul său interes și în interesul candidului său. El are doi candidați: unul din așa-zisa opoziție și al doilea din propriul său partid. Această decizie de a stabili pe 30 octombrie data scrutinului este în strînsă legătură cu data alegerilor care urmează să se producă în Rusia cu o lună înainte de acest scrutin” , a menționat astăzi Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia politicianului, cu cît mai tîrziu vor fi organizate alegerile prezidențiale, cu atît mai mari vor fi prejudiciile pentru țara noastră. „Falimentăm financiar. Ei se îndatorează de la România, de la băncile pe care le controlează, iar toate aceste împrumuturi vor fi întoarse de cetățeni cu dobînzi exorbitante”, a spus Năstase.

Activistul a criticat și comportamentul președintelui Curții Constituționale, Alexandru Tănase, argumentînd că prezintă informații eronate cu privire la data alegerilor prezidențiale.

„Alexandru Tănase nu are ce căuta în completul de judecată al Curții, pentru că s-a pronunțat în mod ilegal asupra datei alegerilor.Este pur și simplu strigător la cer cînd un președinte al CC, contrar Constituției, spune că alegerile prezidențiale trebuie să se desfășoare în termeni inventați de el la toamnă, cînd legea spune clar care este termenul”, a punctat Andrei Năstase.

Sursa:noi.md

(358 accesari)