Năstase: Plahotniuc se teme de anchete internaționale. Mă voi adresa și în Marea Britanie

Imagine implicită

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, susține că va pregăti un nou demers prin care va solicita și autorităților din Marea Britanie să investigheze jaful din sistemul bancar și spălările de bani prin intermediul băncilor moldovenești.

Năstase a făcut aceste declarații marți, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, în contextul atacurilor la adresa sa, precum că ar fi fost la Moscova. El a reiterat că nu a fost în Rusia și că doar a trimis o scrisoare pentru a primi informații despre dosarele în care liderul PD, Vladimir Plahotniuc, este vizat în această țară.

„Am făcut demersuri și în SUA. Am fost la FBI și Homeland Security. Am pregătit o scrisoare pe care o voi trimite în Marea Britanie, cu aceeași solicitare, de a investiga într-o anchetă proprie frauda bancară și spălătoria rusească. Și voi face astfel de demersuri în tot mai multe state, așa cum am făcut-o și în Rusia. Frica de a fi investigat de către altcineva decât procurorii și judecătorii pe care îi controlează, îl face pe Plahotniuc să mă atace. El vrea să amăgească cetățenii, că dacă eu aș merge în Rusia voi face ce a făcut el de-a lungul timpului, să vândă această țară pe bucăți. Plahotniuc mă denigrează pentru că are o frică animalică de anchete”, a spus Năstase.

Președintele Platformei DA a mai spus că în timp ce presa controlată de Vladimir Plahotniuc „manipula” că el s-ar afla la Moscova, acolo era chiar Igor Dodon, care ar fi mers „în secret”.

„Dodon a primit mandat de la Plahotniuc pentru a cere clemență și pentru a putea promova o alianță de guvernare PSRM-PD. Iată despre vizita reală a lui Dodon holdingul lui Plahotniuc nu spune nimic”, a precizat Năstase.

Sursa:cotidianul.md