Andrei nastase independentDesemnarea lui Eduard Harunjen în calitate de procuror general este o „sfidare a legii, a opiniei publice naționale și internaționale, dar și a bunului simț”, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Năstase este de părăre că „atâta timp cât țara va fi guvernată de această grupare criminală condusă de Plahotniuc, în funcțiile cheie vor fi instalate persoane certate cu legea, vulnerabile, locul cărora, într-un stat de drept, cu justiție și democrație functionale, ar fi la pușcărie”.

„E de datoria noastră a cetățenilor și a opoziției antioligarhice să ne opunem acestui dezmăț prin toate mijloacele legale posibile”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, el a lansat și un avertisment către președintele în exercițiu, Nicolae Timofti, dar și cel ales, Igor Dodon: „Atentionăm președintele pe ducă și cel ne(a)venit că eventuala desemnare a acestei scule a lui Plahotniuc va constitui un act de complicitate la una dintre cele mai odioase crime, uzurparea puterii în stat”.

Eduard Harunjen, care a îndeplinit până acum funcția de procuror general interimar, a fost propus miercuri de către Consiliul Procurorilor la funcția de procuror general.

Harunjen a acumulat cele mai multe puncte dintre cei 6 candidați în cursă, 68. Ceilalți candidați au acumulat următorul punctaj: Ruslan Cașu-47, Iurie Garaba – 63, Viorel Morari – 63, Igor Popa – 62, Igor Serbinov – 66.

Raportul acestui concurs va fi transmis președintelui Republicii Moldova, care urmează să decidă dacă îl va numi pe Harunjen în funcția de procuror general.

Sursa:independent.md

 

(13 accesari)