NATO: Alianța își intensifică zborurile AWACS deasupra României

Imagine postare

natoNATO își va intensifica zborurile de supraveghere AWACS deasupra României și Poloniei, va lua toate măsurile necesare pentru a asigura apărarea României și a tuturor țărilor aliate și își actualizează rapid planurile de apărare, a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, Oana Lungescu.

Consiliul Nord-Atlantic, care reunește ambasadorii statelor membre la NATO, a decis miercuri să întărească apărarea aeriană, maritimă și terestră în țări din Europa Centrală și de Est, ca reacție la evoluția crizei din Ucraina. Anunțul a fost făcut de secretarul-general NATO, Anders Fogh Rasmussen, la finalul unui summit al Consiliului Nord-Atlantic, înaltul oficial dând detalii despre desfășurarea de forțe în zona baltică și în zona mediteraneană.

La solicitarea HotNews, purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a menționat că „pachetul de măsuri operaționale adoptate miercuri de Consiliul Nord Atlantic acoperă România, precum și toate celelalte țări ale Alianței”.  „Evident, nu putem intra în detalii operaționale, dar este vorba de personal NATO, de o prezență mai intensă a avioanelor și vaselor aliate, precum și de actualizarea rapidă a planurilor de apărare”, a completat ea.

„NATO rămâne vigilentă și va lua toate măsurile necesare în următoarele săptămâni și luni pentru a asigura apărarea României și a tuturor țărilor aliate”, a completat ea.

sursa: hotnews.ro