Mihai_Balan-propus-pentru-SISServiciul de Informații și Securitate dă alarma. În legătură cu evenimentele din Ucraina, în perioada imediat următoare ar putea exista provocări în partea stîngă a Nistrului. 

La ședința Comisiei parlamentare pentru securitatea națională, șeful SIS, Mihai Balan a mai declarat că organul de securitate este pregătit să contracareze orice provocare din partea Tiraspolului, lucru confirmat și de președintele Comisiei, Alexandru Stoianoglo.

Menționăm că președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite în cadrul summitului european extraordinar dedicat crizei ucrainene, desfășurat la Bruxelles, a atenționat că următoarea țintă a Rusiei ar putea fi Republica Moldova, iar în acest timp Europa „nu reuşeşte întotdeauna să înţeleagă ce se întâmplă”. „Trebuie să înţelegem că este ceva grav. Dacă permitem acest lucru, atunci o să vină şi rândul altcuiva. Este vorba despre vecinătatea noastră, de regiunea baltică, nu doar de Ucraina”, a conchis preşedinta Lituaniei, citează jurnalul.ro.

(157 accesari)