Neocomunism pedist la Calea Ferată (scrisoare la redacție)

Imagine postare

cale-ferataStimată redacție, vă rugăm să publicați scrisoarea noastră cu păstrarea anonimatului, pentru că la ora actuală la Calea Ferată condusă de oamenii lui Plahotniuc se întîmplă lucruri groaznice!

După ce a fost schimbată conducerea de vîrf  de la Calea Ferată,  – pe care nu o deplîngem -, în urma împărțelii meschine a Ministerului Transportului, am citit niște declarații ale noului Șef, Anatol Damașcan conform cărora intenționează în scurt timp  să modernizeze instituția pe care o conduce. Pe această cale avem și noi, domnule Damașcan, vreo cîteva întrebări și nedumeriri:

“Cu ce specialiști vreți să modernizați Caile Ferate? Cu niște oameni fără studii, precum sunt șefa de cadre de la direcție, Eudochia Racoviță, soțul dumneaei, Ion Racoviță, care la fel îndeplinește funcția de inginer superior neavînd studii superioare, alții ca ei?”

Cel mai strigător la cer caz s-a produs săptămîna trecută, cînd prin intermediul acestei Racoviță Eudochia, și aliații dumneaei – Tomșa, vicedirector, Pascan, șef de transport, a fost numită în funcția de inginer, doamna Ludmila Gorii, fosta șefă de gară Chișinău, care este bănuită de delapidări de finanțe în proporții mari. Au trecut deja doi ani de cînd s-a eliberat, fiind în același timp și pensionară și fără studii superioare. Este clar că Dumneavoastră, domnule Damașcan, cu așa cadre nu veți reuși să modernizați nimic la Calea Ferată. Aceste persoane vor face tot posibilul să stagneze restructurarea. Se mai zvonește că persoanele respective – Racoviță, Tomșa, Pascan, sunt conduse din umbră de fostul șef al Căilor Ferate, acum deputatul comunist Găgăuz.

Înțelegem acum că de fapt acest Gădăuz nu era cu adevărat al comuniștilor, ci al lui Plahotniuc, dacă conducerea PD-ului îi promovează oamenii în funcții cheie. Suntem siguri că la Căile Ferate trebuiesc reforme serioase, dar acestea pot fi făcute doar cu specialiști calificați, cu mentalitate nouă, proeuropeană și cu adevărați patrioți ai acestui pămînt. Sperăm ca îngrijorarea noastră să fie auzită de conducerea statului, pentru a se lua măsurile ce se impun!