timofti-filat-decoratiiEu am problemele mele şi mă gândesc în altă parte acum. Asta le-a răspuns şeful statului, Nicolae Timofti, jurnaliştilor care l-au solicitat să comenteze jaful de miliarde din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Mai mult, pentru a oferi răspunsuri, Timofti spune că are nevoie să se pregătească minuţios şi să cântărească fiecare cuvânt pentru a nu fi criticat ulterior de presă.

Şeful statului nu a vrut nici ieri să comenteze delapidările din sectorul bancar, iar în loc de răspuns, Timofti a fugit de presă.

Acum două zile, în cadrul audierilor parlamentare pe marginea jafului de miliarde, vicedirectorul SIS, Vadim Vrabie a declarat că preşedintele Nicolae
Timofti este prima persoană care a fost informată încă din 2013 despre furtul din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Asta chiar dacă anterior, Timofti declara că s-a informat din presă despre tranzacţiile frauduloase şi nu poate oferi prea multe detalii. Rezultatele companiei Kroll, care timp de o lună a investigat jaful din sectorul bancar, arată că gaura financiară din cele trei bănci este de 18 miliarde de lei, bani care putea deveni datorie publică, urmând să fie acoperită de cetăţeni în următorii 15-20 de ani.

(92 accesari)