Nicolae Timofti: „Victoria a permis edificarea unei noi Europe”

Imagine postare

de-9-mai--nicolae-timofti-a-felicitat-cetatenii-republicii-moldova-cu-ocazia-zilei-europei-1368081985Președintele țării a adresat de 9 mai un mesaj de felicitare cetățenilor cu ocazia Zilei Europei. Acesta a menționat că sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial a dus la edificarea unei noi Europe, una a libertății pașnice. În acest sens, a îndemnat cetățenii să aprindă în sufletele lor candela recunoștinței eterne.

Potrivit lui Nicolae Timofti, ziua de 9 mai va rămîne întotdeauna actuală. „Dragi veterani, în această zi popoarele lumii marchează 68 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, cea mai sângeroasă conflagrație din istoria omenirii. Este ziua în care civilizația a triumfat asupra barbariei și terorii”, a afirmat Timofti.

Președintele a remarcat că nici un popor nu va tolera niciodată regimul totalitar. „Vă îndemn să comemorăm creștinește toate victimele războiului. Să depunem flori pentru cei care își dorm somnul de veci. Victoria a permis edificarea unei noi Europe, una a libertății pașnice și fără războaie. Pe 9 mai pe întreg continentul european este sărbătorită Ziua Europei. De aceea, în pofida tuturor obstacolelor, năzuința noastră de a fi liberi și prosperi, cetățeni ai Europei, se va realiza neapărat. Vă doresc un viitor pașnic și cu adevărat european”, a precizat Nicolae Timofti.

Menționăm că de Ziua Victoriei s-au preconizat o serie de evenimente. De dimineață, Președintele Nicolae Timofti, vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici și prim-ministrul interimar Iurie Leancă au participat la un miting organizat la Complexul Memorial Eternitate. Partidul Comuniștilor va organiza un marș în fața Arcului de Triumf, iar  Platforma Acțiunea Civică pregătesc o acțiune de comemorare a soldaților basarabeni în fața monumentului lui Ștefan cel Mare. Pentru ora 12:00 Lev Leșcenco și Iosif Kobzon vor susține un concert. Ultimul eveniment a scos unioniștii în stradă să protesteze.