Nicoleta_Panta_5Managerul campaniei „Count Every Child” al organizaţiei „Plan International”, moldoveanca Nicoleta Panţa face parte, aşa cum mărturiseşte ea, dintr-o echipă de oameni care încă mai cred că lumea poate fi schimbată în bine.

De 15 luni se află la Londra de unde coordonează iniţiativele sociale ale organizaţiei „Plan International”. Şi se află mereu la înălţime. Pentru că aproape mereu este în avion spre diferite regiuni ale Asiei și Africii, unde copiii, ca să trăiască demn, au nevoie mai întâi ca să li se înregistreze naşterea.

Atunci când a vorbit, la un eveniment internaţional de anvergură, în faţa celor aproape 200 de reprezentanţi ai guvernelor, spune că cele mai dificile momente au fost cele în care a mers spre microfon: „Pentru că atunci se face o linişte cumplită şi toată lumea se focusează asupra ta. Sala este mare, sunt acolo aproximativ 200 de oameni, iar tu eşti atât de mică”.

„Dar în momentul în care ajung la microfon, sunt foarte mult motivată de acei copii pe care îi întâlnesc în Asia sau în Africa şi atunci simt că vorbesc în numele celor 51 de milioane de copii care rămân, în fiecare an, invizibili, rămân în anonimat, pentru că naşterile lor nu sunt înregistrate”, povesteşte moldoveanca Nicoleta Panţa.

Este mai uşor să spună în care ţări din Asia şi Africa nu a fost decât să le menţioneze pe cele în care s-a aflat în misiuni. Şi există momente – multe de altfel – în care acolo spune cu mândrie că este din Republica Moldova. Nicoleta Panţa coordonează o campanie socială pentru „Plan International”, fondată cum 75 de ani şi prezentă în peste 50 de ţări ale lumii.

Sursa:știripozitive.eu

(362 accesari)