start_1166115Ne oferă o adevărată lecţie de viaţă! Cresc 17 copii într-o căsuţă cu două camere şi doar 6 paturi. Fac mâncare în cantităţi industriale şi au grijă ca micuţii să plece la şcoală sătui şi curat îmbrăcaţi.

Vorbim despre doi părinţi din oraşul Nisporeni, care, în ciuda sănătăţii lor şubrede şi a dificultăţilor pe care le întâmpină, îngrijesc ca de ochii din cap de ceata de copii care le umple casa. Pentru că singurul venit stabil îl reprezintă ajutorul social şi pensia de invaliditate a soţului, familia se confruntă cu multe neajunsuri.

Cele unsprezece fete şi şase băieţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, reprezintă toată bogăţia Lidiei şi a lui Viorel Tertiuc. Dar pe cât de mare şi frumoasă este această familie, pe atât de numeroase sunt şi problemele cărora trebuie să le facă faţă zilnic.

Dintre aceşti 17 fii şi fiice de care îngrijesc, 11 sunt copiii biologici ai familiei, iar şase sunt nepoţii de la sora geamănă a Lidiei Tertiuc, care a murit acum câteva zile, în urma unui atac cerebral. Soţii spun că le-a fost milă să dea copilaşii într-un orfelinat, de aceea au decis să-i adăpostească.

Copiii încearcă să-şi caute fiecare ocupaţie şi să ajute prin gospodărie cum pot. Cât e ziua de mare, mama lor trebăluieşte prin bucătărie.

Toate aceste produse alimentare, dar şi restul lucrurilor de care au nevoie, le procură din aproxomativ 4700 de lei, cât se adună din ajutorul social pentru copii şi pensia de invaliditate a soţului. Cheltuielile nu se încadrează niciodată în această sumă.

În această situaţie, unii dintre băieţi au considerat necesar să-şi caute şi ei un loc de muncă care le-ar permite să aducă un ban în casă.

Toţi cei care au posibilitatea şi vor să ajute familia cu 17 copii din Nisporeni pot suna la numărul de telefon al Lidiei Tertiuc – 060663789.

sursa: jurnal.md

(183 accesari)