Nu e vina voastră că ne conduceţi, e vina noastră că vă suportăm!, de Alex Livădaru

Imagine implicită

alex-livadaruDupă acest lung şir de atacuri la adresa libertăţii românilor, televiziunile lui Pontaghiţă lansează noi perdele de fum, doar-doar vinovaţii s-or pierde pentru o vreme din peisaj.

Şefii de astăzi ai PSD sunt ca elevii şi studenţii care iau notă mică la şcoală. Ajunşi acasă şi luaţi la întrebări de părinţi, împrumută mentalitatea corigentului care îşi minte familia şi se minte pe sine, până când ajunge să creadă el însuşi scuzele false.

Nu e niciodată vina lui, nu îşi recunoaşte niciodată greşelile, sau dacă o face, în discurs, erorile sale sunt doar bifate, ca fiind neimportante.

„Am luat 4 pentru că profesoara are ceva cu mine” (Dragnea, explicând în şedinţa PSD că a pierdut din cauza americanilor şi a platformei infernale a lui Zuckerberg).

„Ionică a luat notă mai mare pentru că părinţii sunt importanţi” (Ghiţă, povestind că Partidul Facebook a câştigat alegerile în România).

„Am rămas repetent din cauza lui Ionel pentru că a stat cu mine bancă” (Treimea Ghiţă-Ponta-Dragnea care îl acuză pe Ion Iliescu de pierderea alegerilor).

Asumarea unor greşeli este o chestiune de responsabilitate. În cazul celor 3, onoarea pare o noţiune străină, ca, de altfel, pentru majoritatea politicienilor români. Să moară toţi, să dinamităm democraţia, să îi alunge pe români cu lacrimogenele de la vot, să falimentăm bugetul oferind pomeni electorale, să defilăm cu icoane în braţe- totul numai ca să stăm la putere. Când românii le-au arătat că nu se poate, rămân precum dictatorii, agăţaţi de funcţii, execută curtenii bănuiţi de complot. Până în ultima secundă, refuză să creadă că poporul nu îi mai vrea. De cele mai multe ori, sfârşesc umilitor, fără pic de onoare.

În ultimele zile, mi-am sunat prietenii, colegii, familia, cunoscuţii, încercând să fac un sondaj simplu, fără valoare sociologică, evident. „Când ai fost la vot, în 2014, ai votat anti Ion Iliescu?”. Răspunsurile – care mai de care mai glumeţe sau neaşteptate – aveau un numitor comun: „Mai trăieşte?”  Niciunul dintre cunoscuţii mei nu l-a asociat pe Victor Ponta cu Ion Iliescu.

Aceasta este doar o şmecherie manipulatorie. Aflaţi în faţa tunurilor, confruntaţi cu dezvăluiri despre jocurile lor la limita legii, cei trei crai ai PSD-ului mută discursul în altă zonă şi dau de molfăit un subiect fals maselor şi televiziunilor: cum că Ion Iliescu ar fi vinovat pentru că Victor Ponta a pierdut alegerile.

Fanii declaraţi ai PSD, dar şi cei care au stat doar pe margine la aceste alegeri, ar trebui să nu uite câteva puncte esenţiale din această bătălie politică:

Victor Ponta a plagiat. Studenţii, profesorii, elevii, profesorii universitari ştiu asta.

Victor Ponta a minţit. De atâtea ori şi cu atâtea probe împotrivă-i, încât ne-ar lua o zi întreagă să le inventariem toate neadevărurile premierului.

Victor Ponta a aplaudat, alături de ceilalţi, discursul lui Mazăre la Constanta cu privire la pedepsirea procurorilor după alegeri.

Victor Ponta şi-a sărbătorit ziua de naştere pe stadionul Lia Manoliu, într-un spectacol grotesc. Acesta a fost şi primul moment în care Victor Ponta a fost asociat ca imagine nu cu Ion Iliescu, ci cu dictatorii lumii şi cu ultimele ţări aflate sub jugul totalitarismului. Pe internet şi pe Facebook, acela a fost declicul în urma căruia au apărut fotografii lucrate în Photoshop cu Ponta şi Kim Jong-Un, dictatorul Republicii Populare Democrate Coreene.

Victor Ponta a împiedicat românii din diaspora să voteze, i-a umilit, i-a obligat pe aceştia să stea în frig, în foame, în aglomeraţie şi în cele din urmă, să fie fugăriţi din faţa secţiilor de votare cu gaze lacrimogene.

Fiecare minciună spusă, fiecare act de tupeu, de impertinenţă au contribuit la un tip de ură pe care nu l-am văzut în ultimii ani. Victor Ponta este, probabil, politicianul care a strâns cele mai multe porecle – toate din registrulul deloc simpatic al lui „Puie”.

Pe reţeaua de socializare Facebook, în campania electorală au fost create sute de pagini „anti-ponta”/ „nu-ponta”.

Victor Ponta a reuşit unica performanţă de a pleca la drum cu 10 procente în faţa următorului clasat şi să piardă alegerile cu aproape 10 procente în spate.

Şi, în fine, imaginile cu românii care trăgeau afişele de pe stâlpi pentru a le da foc şi a le călca în picioare, mulţimile care se îndreptau spre PSD pentru a cere socoteală lui Ponta, Ghiţă şi Dragnea- toate ar trebui să le dea de gândit.

Asistăm, în schimb, la o fenomenală confiscare a ideii de reformare a stângii din România.

După ce s-au reîncărcat cu tupeu la zbenguiala din Dubai, Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă se întorc în ţară şi se aşează la masă câştigătorilor. Decid cine e vinovat (Geoană, Vanghelie, Şova) şi îi exclud din partid. Indică altă viitoare ţintă- Ion Iliescu. Şi visează la platforme de partid refăcut până în martie.

Loserul alegerilor electorale din 2014, care a pierdut ruşinos în faţa unui candidat cotat cu şansa a doua, se întoarce astăzi cu tupeu şi spune că deşi ilegitim, rămâne la putere, şef al Guvernului şi şef al PSD.

Prietenul său distracţie, Sebastian Ghiţă, acest oligarh cu comportament de mafiot ucrainean, deputat, şef în partid (demisionar, acum), membru în comisia de control SRI, patron al unui post de televizune care mânjeşte cu noroi adversarii, multimilionar abonat la toate licitaţiile cu bani de la stat, influent în toate instituţiile publice, patron din umbră al unor echipe de „băieţi” care intimidează oameni, urmăresc jurnalişti şi îi fotografiază adversarii – acest Sebastan Ghiţă vrea să reformeze cel mai mare partid din România. Şi se împiedică de Ion Iliescu.

Liviu Dragnea, acest mare combinator al PSD, cu legături obscure în societatea Tel Drum, abonată la lucrări publice până şi în Satu Mare, doreşte să fie parte a reformei.

Aceşti trei oameni, care au fost la un punct de a închide toate porţile democraţiei României, ne spun că sunt îndreptăţiţi să rămână în frunte. Artizanii tuturor momentelor de forţare a ideii de democraţie (marţea neagră, ordonanţa traseiştilor, atacurile frecvente la adresa Justiţiei) cer să rămână la conducerea jocului.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Klaus Iohannis îşi exprimă revolta faţă de faptul că persoanele care şi-au bătut joc de românii de afară sunt încă în funcţii.

Românii îi văd încă la televizor. Victor Ponta încă se joacă de-a premierul responsabil. După acest lung şir de atacuri la adresa libertăţii românilor, televiziunile lui Pontaghiţă lansează noi perdele de fum, doar-doar vinovaţii s-or pierde pentru o vreme din peisaj. Speră ca partidul lor să uite gustul înfrângerii iar ei să revină la primăvară în Congres ca nişte „oamni noi” care au învins trecutul lui Ion Iliescu.
„Dacă pierdem, scapă cine poate”, spunea Victor Ponta, în februarie, într-o şedinţă de partid. Au pierdut. Cine scapă?

Sursa: gandul.info