O româncă, cea mai bună polițistă din lume în 2015

Imagine implicită

politistaComisarul-şef Raluca Domuţa este prima polițistă din România căreia i s-a conferit titlul de „International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti, informează un comunicat de presă postat pe site-ul Poliției Române.

„La data de 23 august, în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police – IAWP, comisarului-şef de poliţie Raluca Domuţa, din cadrul Poliției Române, i s-a conferit titlul de „International Femele Police Peacekeeper 2015”.
În cadrul festivităţii organizate în Cardiff – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, poliţistei i-a fost recunoscut rolul deosebit avut în timpul misiunii ONU din Haiti (MINUSTAH).

Aceasta a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei. De asemenea, polițistul român este considerat de organizaţiile internaţionale un ofiţer de poliţie de excepţie, a cărui experienţă este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti.

Ofițerul a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului. În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală”, se arată în comunicatul de presă citat.
„Experiențele trăite în misiune internațională într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înțeleg de ce bunica mea, care a trăit experiența primului război mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfărșitul rugăciunii, spunea Doamne ajută-ne să ne trezim în pace!”, spune Raluca Domuța.

Sursa:digi24.ro