cristina-antochiCristina Antochi a plecat de la 19 ani din ţară. De la „fată în casă” în Sicilia a ajuns, în 7 ani, să fie premiată de britanici pentru afacerea dezvoltată în regiunea Essex din Marea Britanie, scriu jurnaliștii de la Buna Ziua Brasov.

Cristina Antochi, o braşoveancă de 26 de ani, a ajuns în Marea Britanie în 2009, unde a înfiinţat în orăşelul Takeley firma Team 2 Clean. Pentru business-ul dezvoltat în orăşelul englez a fost chiar nominalizată la un premiu naţional de antreprenor.

Despre succesul ei, Cristina a declarat publicaţiei britanice Herts & Essex Observer că nu se aştepta să ajungă atât de repede atât de sus. Cristina vorbeşte cinci limbi străine – inclusiv franceza, germana sau italiana – aceasta din urmă învăţând-o atunci când, la 19 ani, a plecat cu soţul său, Anton, pentru a lucra ca au-pair în Sicilia.

Începutul e întotdeauna greu Cristina a locuit o vreme împreună cu Anton și cu fratele sau, Marius, într-o singură cameră, în Glasgow. Cu toții își petreceau zilele împărțind mii de fluturași, din ușă în ușă și supraviețuind o vreme cu supă la plic. Nu era tocmai viața pe care Cristina voia să o trăiască, dar știa că sacrificiile vor da roade cândva, informeaza Ziarul romanesc.net

Acel „cândva” a venit după 4 ani de muncă asiduă. Acum, Cristina are propriul birou în Bishopas Stortford și o afacere în plină dezvoltare, care număra peste 20 de angajați. Firma lor s-a născut în ianuarie 2009, tot cu ajutorul fluturașilor împărțiți în cartiere, de data asta în Takeley și Stortford. Livrând servicii de curățenie de calitate, cei doi s-au întors în România pentru a recruta și alți români pe care să îi angajeze, printre care și părinții Cristinei.

Firma lor s-a născut în ianuarie 2009, tot cu ajutorul fluturașilor împărțiți în cartiere, de data asta în Takeley și Stortford. Livrând servicii de curățenie de calitate, cei doi s-au întors în România pentru a recruta și alți români pe care să îi angajeze, printre care și părinții Cristinei. Angajații au înțeles importanța calității serviciilor, ajutând compania să se dezvolte rapid.

Firma Team 2 Clean a crescut în continuu de atunci, iar acum include 34 de echipe de curăţenie. Firma braşovenilor are acum 700 de clienţi obişnuiţi, la care se mai adaugă şi 50 de companii.

În iunie, Cristina Antochi a primit premiul „Herts FSB Real-Life Entrepreneur of the Year”, după care s-au adăugat şi alte premii pentru antreprenoriat.

sursa: incomemagazin.ro

(192 accesari)