machedon-mandatiÎn condiţiile dezmăţului oligarhic de la guvernare, cetăţenii Republicii Moldova nu pot rămâne simpli spectatori, dar trebuie să se implice pentru a susţine preşedintele poporului şi a pune bazele schimbării.

Este declaraţia oamenilor de afaceri Aliona Mandatii şi Alexandru Machedon. Directorul SRL „Domulterra” şi cel al companiei „StarNet” au lansat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, un apel către manageri, oameni de afaceri, dar şi simpli cetăţeni să susţină candidatura lui Andrei Năstase pentru funcţia de preşedinte.

Cei doi antreprenori au declarat că ilegalităţile comise de actuala guvernare, fraudele din sistemul bancar, degradarea economiei şi sărăcirea populaţiei i-au determinat să adere la mişcarea protestatară şi să se implice în procesul de reformare a sistemului corupt şi antipopular.

„Ne-am implicat de la bun început: moral, fizic şi chiar financiar în susţinerea protestelor. Ne-am regăsit în miile de oameni, care au dorit să schimbe lucrurile în ţară şi să oprească dezmăţul oligarhic. Nu puteam rămâne indiferenţi, văzând cum criza se adânceşte din ce în ce mai mult, oamenii pleacă peste hotare în căutarea unui loc de muncă, afacerile se ruinează, investitorii ocolesc Republica Moldova, iar cei de la guvernare devalizează bănci, delapidează rezervele valutare, bagă mâna în buzunarul cetăţeanului”, se spune în declaraţia oamenilor de afaceri.

Cei doi oameni de afaceri au menţionat că Andrei Năstase este un lider antisistem, un luptător puternic şi un om integru, care vrea să învingă corupţia şi nedreptatea şi să facă viaţa oamenilor mai bună.

„Ne-am regăsit şi în viziunile de program ale lui Andrei Năstase pentru dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova, pe care le considerăm primordiale în reformarea economiei. DE-offshorizarea, DE-monopolizarea, DE-tenebrizarea şi DE-birocratizarea economiei, stimularea investiţiilor străine şi locale, a iniţiativei private – aceştia sunt paşii reali care vor conduce la relansarea economică, la crearea locurilor de muncă bine plătite, la motivarea tinerilor să nu plece din ţară, la majorarea pensiilor şi a salariilor, la creşterea nivelului de trai al oamenilor şi, în consecinţă, la întoarcerea acasă a miilor de concetăţeni de ai noştri”, se menţionează în declaraţie.

Antreprenorii au mai subliniat faptul că decizia de a-l susţine pe Andrei Năstase la funcţia de preşedinte nu are la bază obţinerea unor favoruri ulterioare, ci responsabilitatea pentru ţară şi viitorul copiilor. Ei au adresat un apel către oamenii de afaceri, antreprenori şi reprezentanţii businessului mic şi mijlociu să se implice fără frică în demontarea sistemului putred şi corupt.

„Suntem pradă uşoară a acestui sistem doar când suntem răzleţiţi. Dar atunci când suntem mulţi şi uniţi, regimul nu ne poate doborî. Suntem parte a acestui popor sărăcit şi batjocorit. Nu putem rămâne simpli spectatori. Să ne implicăm, să susţinem preşedintele poporului şi să punem bazele schimbării”, au mai menţionat semnatarii declaraţiei.

Sursa:jurnal.md

(9 accesari)