ticu octavianIurie Leancă le-a cerut membrilor partidului pe care îl conduce să nu-l critice pe oligarhul Vladimir Plahotniuc. Asta dă de înţeles fostul membru PPEM, Octavian Ţîcu, care afirmă că Leancă le da indicaţii colegilor săi de partid pe cine să critice şi pe cine nu.

„Felul în care s-a pornit acest partid mi s-a părut destul de interesant, însă ulterior, evoluţiile din cadrul partidului… În primul rând, ce m-a determinat a fost lipsa tonului critic exhaustiv faţă de sistemul oligarhic. Adică pe de o parte pe Vlad Filat şi Vladimir Voronin îl criticăm, pe de altă parte pe Plahotniuc nu-l criticăm. Nu mi s-a spus personal, dar l-am întrebat pe Iurie Leancă şi mi-a spus că de fapt există o înţelegere prin care ne menajăm şi pornim de la ideea că întâi îl înlăturăm pe unul, iar probabil Plahotniuc va fi modernizat”, a declarat istoricul Octavian Ţîcu în cadrul unei emisiuni la Unimedia.

„Cel mai mult m-a deranjat faptul că din primele şedinţe în capul tuturor deciziilor stătea Mihai Godea, care ştim că este o emanaţie a lucrurilor pe care le face în ţara asta Plahotniuc”, a adăugat fostul membru al PPEM.

Anterior, în cadrul Orei Expertizei de la Jurnal TV, Octavian Ţîcu a declarat că PPEM este un partid creat de Plahotniuc pentru a rupe din PLDM.

Totodată, Ţîcu consideră că candidatura lui Iurie Leancă la postul de premier este cea mai convenabilă oligarhului care controlează PD, pentru că acesta „este un om foarte uşor de ridicat şi de convins să facă lucrurile pe care trebuie să le facă” şi că „semnătura lui este pusă pe afacerea miliard şi pe aeroport”.

Sursa:jurnal.md

(94 accesari)