5344257295f9cf993d000000Rusia utilizează trupele de pace staţionate în regiunea separatistă Transnistria pentru susţinerea regimului de la Tiraspol, afirmă un oficial de la Pentagon, citat de AFP.

Presiunile Rusiei nu se limitează la Ucraina, a declarat Derek Chollet, consilier al Pentagonului responsabil de Securitatea Internaţională. „Republica Moldova, spre exemplu, are trupe ruse pe teritoriul său, teoretic forţe de menţinere a păcii, dar acestea susţin regiunea separatistă Transnistria”, a acuzat Chollet.

„Acţiunile ruse în Europa şi în zona Eurasia ar putea conduce Statele Unite să reexamineze dispozitivul militar şi necesităţile în privinţa deplasărilor viitoare de trupe, a exerciţiilor militare şi antrenamentelor în regiune”, a precizat Derek Chollet. Oficialul nu a oferit însă detalii despre reexaminarea dispozitivului militar american, relatează Mediafax.

Chollet a făcut aceste declarații în cursul unei audieri în fața membrilor Comisiei Forţelor Armate a Camerei Reprezentanţilor.

Referindu-se la „intervenţia militară ilegală a Rusiei în Ucraina”, Chollet a arătat că aceste acţiuni modifică „peisajul de securitate în Europa” și constituie o sursă de instabilitate la frontierele NATO.

sursa: digi24.ro

(137 accesari)