Omul săptămânii – Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr

Imagine implicită

Andrei Năstase a avut o săptămână extrem de activă, în timpul căreia s-a remarcat în repetate rânduri prin mesaje şi acţiuni publice, scrie Tribuna.

Astfel, el a venit cu o soluţie pentru depăşirea situaţiei de incertitudine create ca urmare a paralizării de facto a administraţiei capitalei. El i-a propus lui Dorin Chirtoacă să demisioneze din funcţia de Primar general al municipiului Chişinău pentru a permite locuitorilor capitalei singuri că decidă cui dau conducerea Primăriei.

De asemenea, Andrei Năstase şi PDA au venit cu soluţii concrete pentru susţinerea business-ului autohton. Totodată, el a fost destul de activ în ceea ce a ţinut de atitudinile şi poziţiile europenilor faţă de RM după ce guvernarea a decis trecerea la sistemul electoral mixt.

Tot săptămâna trecută, PDA şi-a lansat propriul site, care este o platformă modernă ce vine să suplinească un gol evident pe care-l avea formaţiunea – prezenţa în lumea virtuală.

Iar săptămâna a culminat cu protestul împotriva sistemului electoral mixt în organizarea şi promovarea căruia Andrei Năstase a avut un rol important.

TRIBUNA precizează: Andrei Năstase s-a născut pe data de 6 august 1975, în satul Mîndreşti, raionul Teleneşti. Din anul 1982 pînă în anul 1992 a învăţat la şcoala din Mîndreşti, din 1992 pînă în 1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava, România, iar din 1993 pînă în 1997 a studiat la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România. Din 1997 pînă în 2000, activează ca procuror, din 2000 pînă în 2002 – în calitate de vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licenţă de avocat din 15 noiembrie 2002.

La începutul anului 2015, alături de mai mulţi lideri de opinie, jurnalişti, jurişti, politologi, ambasadori etc. a participat la înfiinţarea Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”. În decembrie 2015, o parte din membrii Platformei „Demnitate şi Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forţa Poporului” (PFP). La congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formaţiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales Preşedinte al partidului. Andrei Năstase este căsătorit şi are trei copii.

Sursa:jurnal.md