Opoziția nu acceptă modificarea Regulamentului Parlamentului

Imagine postare

parlament1-e1353572831190Prin modificarea Regulamentului Parlamentului vor să închidă „gura opoziției”. Cel puțin așa susțin liberalii și comuniștii, care au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului.

„Considerăm aceste modificări nedemocratice și în disonanță cu statul de drept. Trebuie să mai analizăm dacă într-adevăr Regulamentul Parlamentului trebuie amendat în vederea disciplinării deputaților, dar nu în vederea închiderii gurilor. În acest proiect, de cel puțin 4-5 ori, se menționează prevederea „a se închide microfonul”. Cineva nu a înțeles corect democrația”, a declarat Valeriu Munteanu, deputat liberal.

În același context, comunistul Anatolie Zagorodnîi a sugerat guvernării să nu se grăbească cu aceste propuneri și să prevadă ca aceste modificări să fie aplicate începând cu următorul Parlament. „Dvs doriți cu tot dinadinsul să închideți gura opoziției, să îngrădiți dreptul deputatului și să încălcați grosolan Constituția. Noi solicităm ca acest proiect să aibă expertiza Comisiei de la Veneția. Să vedem opinia experților, ce ne spun europenii”, a conchis deputatul.

Întrucît n-a întrunit numărul de voturi necesare, inițiativa  n-a fost exclusă de pe ordinea de zi și urmează a fi examinată mîine.