platforma civica DAOrganizaţia teritorială Orhei a Platformei Demnitate şi Adevăr anunţă că nu părăseşte formaţiunea şi că rămâne în componenţa Platformei DA. Totodată, membrii organizaţiei neagă informaţiile lansate în presă privind plecările din partid.

„Organizaţia Teritorială Orhei nu pleacă nicăieri. Ea rămâne fidelă idealurilor pentru care luptă Platforma Demnitate şi Adevăr, liderul ei şi conducerea acesteia. Aşa a fost întotdeauna: trădătorii cu trădătorii, oamenii cu demnitate cu oamenii cu demnitate”, au menţionat membrii Platformei DA din Orhei.

Reprezentanţii formaţiunii au mai declarat că sunt mândri de activitatea Platformei DA: „De la bun început ţinem să declarăm că suntem mândri de activitatea noastră în cadrul Platformei Demnitate şi Adevăr. Astfel am putut să aflăm despre crimele comise de regimul Plahotniuc, astfel am putut să ne spunem păsul la proteste, să colectăm semnături pentru iniţierea referendumului, să demonstrăm tuturor că suntem cetăţeni activi ai ţării noastre capturate”.

Potrivit reprezentanţilor formaţiuniil, au existat mai multe încercări de „cumpărare” a membrilor PPDA de către o persoană din partea PD: „Am ieşit într-o conferinţă de presă pentru a dezminţi spusele fostului preşedinte al organizaţiei teritoriale Orhei, Ion Levinţa, şi câţiva călăi care au fost cumpăraţi de Partidul lui Plahotniuc prin domnul Gârbu, cel care vrea să distrugă tot partidul şi căruia i s-a dat automobil de serviciu, leafă de 10 mii de lei şi oficiu. Gârbu a avut mai multe întâlniri cu membrii partidului, am fost şi eu la una şi am înţeles că el spune cuvintele celui care îi dă bani pentru a distruge forţa populară”.

În cadrul conferinţei de presă, reprezentanţii organizaţiei teritoriale Orhei au lansat o declaraţie pe care o publicăm mai jos:

Noi, reprezentanţii uneia dintre cele mai puternice structuri teritoriale ale Platformei Demnitate şi Adevăr venim cu un anunţ deosebit de neplăcut pentru oligarhia criminală a regimului Plahotniuc – Organizaţia Teritorială Orhei nu pleacă nicăieri, rămâne in-corpore în componenţa Platformei noastre, unica alternativă viabilă a mişcării protestatare şi populare actualei puteri lipsite de legitimitate.

De la bun început ţinem să declarăm că suntem mândri de activitatea noastră în cadrul Platformei Demnitate şi Adevăr. Astfel am putut să aflăm despre crimele comise de regimul Plahotniuc, astfel am putut să ne spunem păsul la proteste, să colectăm semnături pentru iniţierea referendumului, să demonstrăm tuturor că suntem cetăţeni activi ai ţării noastre capturate.

E greu să găseşti o altă formaţiune în care noi, cei din teritoriu, avem posibilitatea să ne alegem structurile de conducere fără sfaturi sau intervenţii de la centru. E greu să găseşti o altă formaţiune în care relaţiile de zi cu zi sunt construite în baza unor valori împărtăşite de marea majoritate a cetăţenilor noştri şi nu pe mijloace financiare, nepotism, cumetrism şi alte asemenea elemente nocive.

Din aceste motive, am ajuns să avem credibilitate, să fim respectaţi de alegători, lucru demonstrat cu prisosinţă în scrutinul prezidenţial din această toamnă, când candidatul nostru comun a obţinut o majoritate covârşitoare în raionul nostru, unul din cele mai numeroase din ţară.

Autoritatea Platformei, rezultatele  electorale, poziţia fruntaşă în sondajele de opinii ale formaţiunii şi a liderului acesteia, Andrei Năstase,  nu puteau să nu deranjeze regimul criminal şi în special pe oligarhul Plahotniuc. Poate tocmai de aceea la conferinţa sa de presă Levinţa folosea în permanenţă expresia Platforma şi Andrei Năstase, iar televiziunile oligarhului nu s-au lăsat aşteptate să scoată în evidenţă tocmai acest lucru, bine regizat de sculele sale.

Astfel, apelând la nişte indivizi amorali, de esenţă trădătoare, Plahotniuc încearcă cu disperare să  corupă structurile teritoriale ale Platformei, propunându-le liderilor de acolo salarii de 10 mii de lei, sedii şi maşină la scară, doar să părăsească cu zgomot alternativa politică votată de protestatari în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Da, declarăm cu bucurie că marea majoritate a membrilor Organizaţiei Teritoriale Orhei, dar şi a colegilor noştri din celelalte raioane ale ţării au respins categoric mita generoasă oferită de Plahotniuc, preferând să lupte cinstit şi curat, în condiţii grele, fără bani cu regimul odios. Oamenii demni ai Orheiului nu au trădat interesele poporului, nu s-au pus în slujba bandiţilor, nu au acceptat să-şi denigreze formaţiunea şi liderul ei. Şi dacă fostul nostru coleg Levinţa a acceptat acest târg, acum se plimbă cu o maşină nouă înregistrată la structurile lui Plahotniuc, cu un salariu de ministru de 10 mii de lei, cu sediu şi alte beneficii oligarhice. Putem spune că pe seama laşităţii, trădării, capitulării în faţa minciunii, acesta a ajuns să se înfrupte vârtos din miliardele furate de Shor şi Plahotniuc.

Acum este clar că acest individ nu a venit la Platformă pentru a salva ţara de mafia lui Plahotniuc, ci pentru a face bani, pentru a se pricopsi şi a roade oase de la masa tâlharilor.

Stimaţi prieteni, orheienii sunt oameni ai Demnităţii încă de pe timpurile lui Ştefan cel Mare. Ei nu se identifică cu trădătorii, profitorii sau oamenii de paie, cumpăraţi pe bani mulţi şi mărunţi.

Iată de ce încheiem declaraţia noastră cu anunţul ferm – Organizaţia Teritorială Orhei nu pleacă nicăieri. Ea rămâne fidelă idealurilor pentru care luptă Platforma Demnitate şi Adevăr, liderul ei şi conducerea acesteia. Aşa a fost întotdeauna: trădătorii cu trădătorii, oamenii cu demnitate cu oamenii cu demnitate.

 

(21 accesari)