Magala-3-300x225Alexandru Magala, un tânăr de 24 de ani, a uimit o lume întreagă prin show-rile de excepţie în cadrul proiectului „America’s Got Talent”. Obsedat de ideea imposibilului, trucurile lui impresionează, dar şi şochează în acelaşi timp. A primit aprecierea şi admiraţia a mii de oameni, iar la finalul concursului, în care s-a calificat cu succes, a fost aplaudat în picioare atât de spectatori prezenţi la show, cât şi de juriu, un membru al căruia a menţionat: „Vii dintr-o ţară despre care nici nu ştiam că există, ai venit în New York şi ai demonstrat tuturor că eşti excepţional”.

Show-rile lui Alexandru sunt cu adevărat de excepţie. Înghite cuţite, săbii şi apoi face acrobaţii extrem de periculoase. Riscul, adrenalina şi aplauzele sunt ceea ce-l motivează. „Îmi plac aplauzele, îmi place să impresionez publicul. Când urc pe scenă îmi spun: vă arăt imediat ceva ce n-aţi mai văzut”, ne spune Alexandru.

A decis că este pregătit pentru acest proiect după ani buni de la plecarea sa din R. Moldova. În tot acest timp s-a antrenat mult pentru a fi pregătit de realizarea unicului său vis – să cucerească prin originalitate publicul răsfăţat cu cele mai impresionante prestaţii care le-a avut concursul „America’s Got Talent”.

„Am văzut de toate pe scenă: dansator, înghiţitor de săbii, elemente de acrobaţie, am văzut pe cineva care se joacă cu focul. Omule, tu le faci de toate!”, i-a spus lui Alexandru un membru al juriului, actorul canadian Howie Mandel.

Trei de „YES” pentru Alexandru

Dorinţa de a participa la acest concurs l-a urmărit mult timp, într-o dimineaţă însă, când a văzut un panou al proiectului, şi-a spus că a venit timpul să o facă: „Am privit atent foarte mulţi ani prestaţiile oamenilor care s-au remarcat la acest proiect. Am analizat eşecurile altora şi am făcut un plan cu ce i-aş putea EU impresiona pe americani. Când am simţit că sunt pregătit, am hotărât să particip”, îşi aminteşte tânărul.

A ajuns în proiect trecând prin numeroasele etape de preselecţie, unde fiecare trebuia să demonstreze că este interesant, carismatic şi poate aduce ceva nou în acest show. Alexandru le-a trecut pe toate pentru ca la sfârşit să audă mult aşteptatele trei de DA din partea juriului, ieşind astfel în finala concursului, etapă în care, din mii de participanţi, sunt selectate aproximativ cincizeci de persoane.

Marginalizat în Moldova, apreciat în America

Deşi a absolvit Colegiul de Industrie şi Construcţie, specialitatea Design Interior, şi a continuat studiile la Universitatea „Ion Creangă”, Alexandru a decis să abandoneze facultatea şi să plece peste ocean. Astfel a ajuns la Los Angeles unde, pentru a-şi asigura existenţa, îi uimeşte cu acrobaţiile sale pe clienţii unui club de noapte.

Alexandru a decis să plece din R. Moldova pentru că viaţa de aici i se pare sumbră şi plictisitoare, menţionând în interviul de la „America’s Got Talent” că Moldova este o ţară dificilă pentru a supravieţui: „Oamenii sunt interesaţi de politică. Vorbesc numai despre ea, dau vina de tot ce se întâmplă numai pe politicieni, în loc să iasă din umbră şi să facă ceva pentru a schimba situaţia”, ne-a comunicat tânărul. Pentru el, America este o ţară a posibilităţilor.

În Los Angeles, o bună parte din locuitori sunt oameni de artă – artişti, interpreţi, dansatori, actori etc., iar modul în care aceşti oameni gândesc şi felul cum trăiesc îl fac pe Alexandru să se simtă bine şi liber în anturajul lor. Pentru că familia, colegii, unii prieteni nu l-au susţinut în ceea ce dorea să facă, nu i-au înţeles pasiunea faţă de lucrurile extreme, dansuri şi acrobaţii, Alexandru a decis să demonstreze tuturor că poate ajunge departe, iar ceea ce face acum este doar începutul.

Fără antrenor, a ajuns la asemenea performanţe doar prin autoinstruire dură, muncă asiduă, multă ambiţie şi dorinţa de a fi primul.

Toamna aceasta va participa la „Românii au talent”

Acum locuieşte lângă ocean, ceea ce şi-a dorit toată viaţa. Meditează asupra trucurilor noaptea, înainte de somn, când imaginaţia nu are margini, acesta fiind timpul perfect pentru el. Are multe idei, dar realizează că „este important să aibă forţă şi energie pentru a le realiza pe toate”.

Întrebat cum se vede peste zece ani, ne-a spus că riscurile la care se expune nu-i permit să privească departe: „Ceea cu ce mă ocup mă solicită la maxim. Sunt în risc permanent. Îmi risc viaţa cu fiecare element acrobatic atunci când înghit sabia”, ne mărturiseşte acrobatul. Tânărul nu recomandă altora să-i urmeze exemplul, deoarece este foarte periculos să faci acrobaţii având un obiect tăios în tractul digestiv. Spune că i s-a întâmplat să se rănească şi să scuipe sânge câteva zile, iar pentru reabilitare este nevoit să mănânce doar iaurturi. Mai mult, până şi membrii juriului au ţinut să menţioneze riscul la care se supune Alexandru.

„Aş vrea ca americanii să înţeleagă cât de periculos este numărul tău. Ştiu că, săptămâna aceasta, la repetiţii, te-ai tăiat şi nu ai putut mânca vreo două zile… Sunt foarte mândru de tine. Nu mă mai satur să te urmăresc”, l-a lăudat jurnalistul Howard Stern.

De aceea, tot ce îşi doreşte Alexandru Magala este să fie sănătos şi să se ocupe de ceea ce îi provoacă satisfacţie.

Alex spune că a fost invitat să participe la concursul „Românii au Talent”, pentru sezonul din toamna 2013. În septembrie, planifică să revină acasă, însă nu pentru mult timp.

sursa: ziar.jurnal.md

(307 accesari)