justitie panamaCurtea Supremă a statului Panama a emis un ordin de ‘detenție provizorie’ împotriva fostului președinte Ricardo Martinelli, acuzat că a folosit bani publici pentru a spiona peste 150 de persoane, transmit Reuters și EFE.

După aproape patru ore de deliberări, Curtea a votat pentru arestarea preventivă a lui Ricardo Martinelli, 63 de ani, un magnat multimilionar care s-a aflat în fruntea statului central-american între 2009 și 2014.

Martinelli a părăsit Panama în luna ianuarie și se crede că trăiește la Miami. El este acuzat de o serie de infracțiuni, printre care folosire abuzivă de fonduri publice, delicte financiare, luare de mită și acordare de grațieri ilegale.

În cazul în speță, procurorii afirmă că Martinelli a folosit bani publici și angajați ai guvernului pentru a urmări activiști, politicieni, sindicaliști, avocați, medici, cărora le-au fost interceptate apelurile și mesajele.

Doi foști șefi ai securității din mandatul său au fost arestați în acest caz și așteaptă să fie judecați.
Nici Curtea Supremă, nici procuratura nu au precizat cum va fi pus în aplicare mandatul de arestare, dat fiind că Martinelli nu a mai fost văzut în Panama de luni de zile.

Sursa:agerpres.ro

(9 accesari)