Pare greu de crezut, dar există în România: Satul în care nimeni nu fură nimic

Imagine postare

satmh69743600Într-un sat pierdut printre crestele Munţilor Banatului oamenii îşi lasă banii la marginea drumului şi apoi îşi văd liniştiţi de treburi.

Locuitorii din satul Eibenthall, judeţul Mehedinţi, îşi lasă aproape zilnic sacoşa cu banii de pâine atârnată de un stâlp. „Nu ia nimeni banii, că la noi nu se fură. Vine băiatul cu pâine şi-i ia. Dacă necesită, mai pune şi restul”, a declarat o femeie.

Oamenii din Eibenthall au acest obicei de ani de zile şi nu au de gând să renunţe la el. „Nu ne-am pierdut obiceiul. Suntem într-un sat liniştit, suntem siguri unul pe altul că nimeni nu ia”, a spus o localnică.

Când vine maşina cu pâine, şoferul dă semnalul în sat. Cei care sunt acasă vin să-şi ia pâinea. Ceilalţi o găsesc în plasele puse pe stâlp. „Din cauză că viaţa este grea, oamenii au învăţat să se ajute unii pe alţii şi nu se fură. Toate maşinile sunt cu uşile deschise, cu cheile în contact, bicicletele sunt lăsate pe marginea drumului”, a declarat profesorul satului.

„Suntem o comunitate de etnie cehă, nu ne furăm căciula unii la alţii şi acest obicei îl avem din 1996”, a spus primarul din Dubova, Victor Doscocil.

sursa: romaniatv.net