Parlamentul a susținut Declarația cu privire la Acordul de Asociere

Imagine postare

parlament1-e1353572831190În ședința de astăzi a Parlamentului, deputații au susținut propunerea lui Igor Corman de inițiere a Declaraţiei Parlamentului cu privire la importanţa Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi a liberalizării de către Uniunea Europeană a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

„Integrarea europeană este o prioritate fundamentală a politicii interne şi externe a Republicii Moldova. Realizarea acestui obiectiv, care reprezintă şansa noastră de a edifica un stat modern european necesită o implicare plenară a tuturor autorităţilor şi instituţiilor statului, a forţelor politice, precum şi a întregii societăţi. Parlamentul are obligaţia, în calitatea de organ reprezentativ, suprem al poporului şi unica autoritate legislativă a statului, de a reconfirma angajamentul, sprijinul său deplin şi necondiţionat pentru promovarea cursului de integrare a Republicii Moldova şi consolidarea consensului politic şi naţional în jurul acestui obiectiv”, a declarat Președintele Parlamentului.

Opoziția comunistă a fost împotriva acestei inițiative, solicitînd organizarea unui referendum privind integrarea în Uniunea Vamală. PCRM a reiterat dorința ca Republica Moldova să fie membră a Uniunii Vamale.

Menționăm că astăzi a fost creat un grup de lucru, care  se face responsabilă să prezinte în termen de 10 zile proiectul Declaraţiei respective pentru a fi ulterior examinat în Parlament.