Partidul Comunist şi-a tăiat trei capete. Ce răsare în loc, de Florin Negruțiu

Imagine implicită

florin-negrutiu-editorialAzi trei tovarăşi – Geoană Mircea, Vanghelie Marian şi Şova Dan – au fost executaţi sumar şi radiaţi din grila televiziunilor oficiale.

Ce s-a întâmplat azi la PSD n-ar nicio legătură cu analiza rezultatului de la prezidenţiale, ci cu tradiţionala luptă pentru putere din Partidul Comunist. Azi trei tovarăşi – Geoană Mircea, Vanghelie Marian şi Şova Dan – au fost executaţi sumar şi radiaţi din grila televiziunilor oficiale. Vina lor – au simţit că şeful lasă sânge şi au poftit să-i ia gâţii, cu gândul, cu vorba sau cu fapta, fiecare după posibilităţi. Şi pentru că ştiau pe pielea lor că pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti, Victor Ponta şi Liviu Dragnea au recurs la singura soluţie pe care o aveau pentru a se menţine la şefia Partidului. I-au omorât ca să nu fie, la rândul lor, omorâţi mai târziu. O lapidare scurtă, în care „Ucu” Rus, autor de performanţe electorale minime, dar cu volum de maxime gen „Trebuie să separăm bărbaţii de curve”, a aruncat primul piatra, excitat la gândul că în sfârşit Partidul are un lider care-şi arată bărbăţia.

PSD şi-a retezat azi trei capete ca să potolească din faşă setea de sânge a activiştilor, a primarilor şi a baronilor. Încă dezorientaţi, pentru ei ar fi fost doar o chestiune de timp până să-şi canalizeze frustrarea spre principalul vinovat al pierderii alegerilor, care este clar ca lumina zilei. Se ştie şi el şi de aceea avea nevoie de o lovitură preventivă, mai ales că unii tovarăşi mai vechi începuseră să ceară puţină „dictatură” în partid. Este felul lor de a cere o conducere mai fermă. Şi ce este mai ferm decât să-i execuţi în văzul tuturor pe cei care îţi poartă sâmbetele!

Până una alta să remarcăm totuşi că executaţii sunt plevuşcă şi gingirică. Vanghelie era un paria, ţinut sub atentă observaţie de brigada rufe murdare a lui Sebastian Ghiţă. Şova se autoexilase încă de la începuturi în propriul pustiu lăuntric. Iar despre Geoană, ejectat din PSD a doua oară, ce să mai zici?! Orice partid ar trebui să-şi achiziţioneze unul. Are şefu’ o indispoziţie, avem purgativul perfect: îl dăm afară pe Geoană!

„Îmi asum singur responsabilitatea pierderii alegerilor”, a spus cu un zâmbet şăgalnic Victor Ponta, în conferinţa de după. Din fotografia declaraţiilor făcute de Victor Ponta trebuie folosit din nou negativul: „eu nu-mi asum nimic, rămân preşedinte al PSD şi prim ministru şi, cu forţe proaspete, voi încerca să prostesc în continuare Partidul şi poporul cu televizorul şi de acum poate şi cu Facebook-ul”. Cum la PSD primul puci s-a stins înainte de a începe, cum există suficientă oaste de strânsură în Parlament care să susţină guvernarea în lunile ce vin, chiar şi în lipsa UDMR, cum chelnerii de la TV se calcă pe bombeu să-l servească pe cel mai iubit fiu al Partidului, un timp poate se va mai ţine la putere. Cele trei capete tăiate azi doar amână războiul pentru putere de la vârful Partidului. Este în ADN-ul Partidului, oricât şmirghel va folosi Victor Ponta să şteargă imaginea de comunist. There can be only one: o simte fiecare fir din mustaţa lui Liviu Dragnea.

Sursa: gandul.info