Sigla-PLR-Partidul-Liberal-ReformatorPartidul Liberal Reformator a fost constituit. Ieri a avut loc Congresul de constituire al formațiunii. Preşedinte de partid a fost ales Ion Hadârcă, iar co-preşedinţi vor fi Ana Guţu şi Oleg Bodrug. 

La şefia partidului au candidat Vitalie Marinuţa şi Ion Hadîrcă.  Aceştia au fost votaţi prin vot secret. Cei care nu au cutezat să intre în cabina de vot, au bifat pe holurile Palatului Naţional, unde a avut loc evenimentul. Liberal – reformatorii au decis ca imnul partidului să fie “O, libertate, sfîntă libertate”, care anterior  era a Partidului Liberal.

La Congresul de constituire a formaţiunii au participat peste 1600 de delegaţi,  mulţi dintre ei fiind foşti membri ai Partidului Liberal. Surpriza evenimentului a fost prezența fostului premier Ion Sturza. Acesta a ținut și un discurs în care nu s-a  sfiit să declare că este interesat de politică.

Amintim că pe 18 aprilie 2013 deputaţii Ana Guţu, Ion Hadîrcă, Anatol Arhire, Oleg Bodrug, Valeriu Saharneanu, Vadim Vacarciuc, Vadim Cojocaru și  miniștrii Vitalie Marinuţa şi Gheorghe Şalaru au anunţat că părăsesc PL-ul, condus de Mihai Ghimpu.

(186 accesari)