Eurodeputatul român Siegfried Mureșan a luat decizia de a părăsi partidul fondat de fostul președinte Traian Băsescu, scrie presa română.

Potrivit unor surse, Mureșan se va alătura Partidului Național Liberal, ca urmare a apariției unor neînțelegeri cu conducerea PMP.

Urmare a deciziei, Partidul Mişcarea Populară îi cere lui Siegfrid Mureşan să demisioneze din Parlamentul European.

„Suntem informaţi că tânărul europarlamentar Siegfried Mureşan şi-a încheiat negocierile şi a optat pentru Partidul Naţional Liberal, unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Având în vedere principiile morale înalte afişate până acum în spaţiul public şi în relaţiile din interiorul PMP de europarlamentarul Siegfried Mureşan, îi cerem ferm să demisioneze şi din Parlamentul European, pentru ca partidul să îşi poată nominaliza următorul candidat de pe lista alegerilor din 2014 … Avem speranţa că Siegfried Mureşan nu se va compromite, continuând să ocupe un loc care a fost câştigat prin vot de lista de PMP, adjudecându-şi eticheta de traseist”, se arată într-un comunicat al PMP.

Siegfried Mureşan a fost propus, în două rânduri, la consultările de la Cotroceni, pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele PMP, Traian Băsescu. El este unul dintre cei mai activi europarlamentari români în relația Bruxelles-Chișinău.

În urma acestei decizii, PMP va rămâne fără reprezentare în Parlamentul European. Partidul condus de Traian Băsescu îl avusese inițial și pe Cristian Preda, care a părăsit PMP tot în urma unor neînțelegeri cu conducerea formațiunii.

Sursa:cotidianul.md

(76 accesari)